19/05/2005'in önemli gündem başlıkları (güncellendi)

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2005 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1-19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanacak. Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'e çelenk koyarak, Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

- 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenecek geçit töreni ve gösteriler sırasında Samsun'dan gelen bayrak ile Selanik'ten gelen bayrak ve toprak, Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulacak.

- Cumhurbaşkanı Sezer, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin ve "23. Gençlik Haftası" kutlamalarına katılan gençlik temsilcileri grubunu, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen spor etkinliklerine, Bakan Başesgioğlu katılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenecek kortej, Altınpark'tan Bakanlıklar'a gidecek.

- Samsun'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışını sembolize eden bayrak, müze gemi Bandırma Vapuru'ndan törenle karaya çıkarılacak, Sevgi Park'ta Atatürk için doğum günü pastası kesilecek.

- Atatürk Üniversitesi Dağcılık Kulübü tarafından etkinlikler kapsamında Palandöken Dağı'nda tırmanış düzenlenecek.

2- Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'da gençleri kabul edecek; Kredi Yurtlar Kurumu Mahmut Nedim Zapçı Yurdu'nun açılışını yapacak.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Balıkesir'de valilik, belediye ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Şener, AK Parti İl Gençlik Kolları'nca düzenlenen "Gençlik ve Değişim" konulu konferansa katılacak.

4- Devlet Bakanı Tüzmen'in Finlandiya'daki temasları izleniyor.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Müzeler Haftası kapsamında Ankara'daki Roma Hamamı'nda düzenlenecek törene katılacak.

6- Hipermarket yasa taslağı geri çekildi

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun: "Herhalde önümüzdeki haftayı takip eden günlerde yeni taslağı sevk edeceğiz"

7- Siyasi partilerden...

- ANAP Genel Başkanı Mumcu, partisinin Genişletilmiş Gençlik Kolları toplantısına katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

8- "Türkiye ve Orta Asya ülkeleriyle ilişkileri" konulu uluslararası konferans, Kazakistan'ın Almatı kentinde başlıyor.

9- Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi Öğrenci Forumu'nun "Üyelik müzakereleri öncesi aday ülke: Türkiye" konulu toplantı, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilecek.

10- Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Kahraman Cam, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Beyoğlu Beldesi'nde toprağa verilecek.

11- 3 bin jinekolog, Antalya'da toplanıyor. Türk Alman Jinekoloji Derneği'nce düzenlenen uluslararası kongre, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başlayacak.

12- Festival...Fuar...Tören...

- 15. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, "Kakava Ateşi"nin yakılmasıyla başlıyor.

- İkinci Konya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı KTO-TÜYAP, Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılacak.

- Soda Sanayi A.Ş'ye ait Mersin Soda Fabrikası'nın yakıt kullanımında doğalgaza dönüşümü nedeniyle tören düzenlenecek.

13- Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ilk maçında Beşiktaş ile Ülkerspor, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek.

14- Teniste İstanbul'daki 2 uluslararası organizasyon. WTA İstanbul Cup 2005 Turnuvası, Holiday Inn Crowne Plaza Oteli, Uluslararası 18 Yaş Turnuvası da ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi Kortları'nda sürüyor.

15- Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline evsahipliği yapan ülkelerde final öncesi yapılan UEFA Gençler Şampiyonası, bu yıl finalin Türkiye'de yapılacak olması nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Dereağzı Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor.

16- Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde haftalık olağan basın toplantısını düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber