Hazırlanan yeni tasarı ile gıda hizmetlerindeki yetki ve 500 çevre sağlığı teknisyeni Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devrediliyor.

Haber Giriş : 29 Ağustos 2003 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hazırlanan yeni tasarı ile gıda hizmetlerindeki yetki ve 500 çevre sağlığı teknisyeni Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devrediliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, gıda hizmetlerinde yetki devrini öngören bir protokol imzaladılar.Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde imzalan protokolle, gıda hizmetlerinde mevzuattaki bazı yetkilerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devredilecek.

Yapılan açıklamaya göre; gıda üretim yerlerinin, açılış, işleyiş ve denetimini düzenleyen 560 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de değişiklik yapılması için hazırlanan yasa tasarısı, yakında Başbakanlığa gönderilecek. Tasarıda, 500 çevre sağlığı teknisyeninin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devri öngörülüyor.

Tasarıya göre, sularla ilgili hükümler Sağlık Bakanlığı'nda kalmak üzere, çalışma ve üretim izni, gıda sicili ve gıdaların piyasa denetimi ile ilgili tüm yetkiler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda olacak. Gıda ile ilgili tüm mevzuat çalışmaları, Sağlık Bakanlığı'nın görüşü alınarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek. Sağlık Bakanlığı, kaynak ve maden suları yanında, içme, işleme, işlenmiş kaynak, işlenmiş maden suları, tıbbi sular ve yapay sodalar konusunda yetkili olacak. Recep Akdağ, amaçlarının, vatandaşları ve girişimcilerin önündeki mevzuat ve bürokrasi engellerini mümkün olduğunca asgariye indirmek olduğunu söyledi. ??Ülkemizde bürokrasiden şikayet etmeyen yok'' diyen Akdağ, bürokrasinin, bürokratları da sıkıntıya sokan, verimli hizmeti engelleyen ??ciddi bir hastalık'' olduğunu dile getirdi. Güçlü de, gıda sektörünün işlerini yavaşlatan, üretim ve tüketim aşamasında gıdaların yeterince ve etkin şekilde denetlenmesini zorlaştıran yetki karmaşasına son verdiklerini söyledi. Güçlü, bundan sonra, ??sorumluluk bendeydi, ondaydı'' diye başlayan tartışmaların olmayacağını söyledi.
Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber