Erdoğan: Devlet Malzeme Ofisini kapatmayı düşünüyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"DEVLETE İŞÇİ ALMAYACAĞIZ"

Gençlerden ülke meselelerini sahiplenmesini de isteyen Başbakan Erdoğan, hiçbir ülke meselesinin gençlerin ilgi alanı dışında kalamayacağını vurguladı. En büyük sermayenin insan olduğunu, bu nedenle kimsenin birbirini engellemeye kalkışmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin çıkarları için ortak akıl oluşturulmasını önerdi.

Kendisinden iş isteyen gençleri ve anne-babaları özel sektöre yönlendiren Erdoğan, "Herkes 'Devlete bir kapağı atalım da kurtulalım' diye düşünüyor. Bana 'Ne olur' diyen anne ve babalara özel sektöre gitmelerini söylüyorum. Şimdiye kadar hep böyle bir anlayış vardı. Kapağı attıktan sonra ölene kadar devlette olma anlayışı vardı. Biz bu devri kapatıyoruz. Devlet, yönlendiren ve denetleyen olacak. Kamu kuruluşlarına işçi alma dönemine de son verdik. Özel sektör işçi alsın. Ticarette tarağımız, bezimiz olmayacak. Gelişmiş ülkelerde de böyle. Komünist ülkeler bile bütün kurumlarını özelleştirdi, burada hala direnenler var. Ancak aşmaya mecburuz" dedi.

Başbakan Erdoğan, yurtların modern bir şekilde dizayn edilmesi için uğraştıklarını, mevcut yurtlarda da beğenmediği bazı yönler olduğunu söyledi. Her odaya banyo sisteminin getirileceğini, gece çalışma koşullarının daha uygun şekle kavuşturulacağını anlatan Erdoğan, "Benim de titiz yanlarım var. Sıvanın üstünden kablo geçtiğini görünce kızıyorum. Benim de hastalığım bu. Çok titizim. Direkt genel müdürü düzeltilmesi konusunda uyarıyorum" ifadesini kullandı.

Kendisinin de çile çekerek bugünlere geldiğini, bu yüzden damdan düşenin halinden anladığını ifade eden Erdoğan, "Bizim ne basketbol ne pinpon salonumuz vardı. Pinpon oynamak için yarım saat yürürdük. Yattığım koğuş 80 kişilikti. Ranzalı sistem vardı. Suların kesik olduğu zaman yarım saat yürüyüp hamama giderdim. Ama şimdiki gençler bunu yaşamıyor. Her odaya banyo sistemini de oturtacağız" dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından gençleri temsilen 2 kişiye karanfil hediye etti.

Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kurtuluş'ta yaptırılan Mahmut Nedim Zapçı Öğrenci Yurdu'nun açılış kurdelesini kesti. Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ve beraberindekilerle birlikte yurdun kız ve erkek bloğunu gezdi. Mobilyaların kim tarafından yaptırıldığını ve ne kadara mal olduğunu soran Erdoğan, 'Devlet Malzeme Ofisi (DMO)' cevabını aldı. Erdoğan bunun üzerine, "Dışarıdan alsaydınız daha ucuza mal olurdu. Olmaz böyle bir şey. Devlet Malzeme Ofisi yetersiz kalıyor. Kapatmayı düşünüyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Çiçek de, aynı tip mobilyadan cezaevlerine de yaptırılmasını önerdi. Erdoğan, törenden ayrılırken, alanda bulunan çocukları sevdi ve çocuklara çiçek hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber