MİT, 2008 KPSS sınav sonuçlarını kullanmamalı

Mili İstihbarat Teşkilatımız, sözleşmeli koruma görevlisi almak amacıyla ilana çıktı. Ancak ilan şartları arasında "2008 veya sonrasında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarının herhangi birinden önlisans mezunları için P93 puan türünden, lisans mezunları için P3 puan türünden en az 70 veya üzeri puan almış olmak" şartı getirilmiştir. Bu şart doğru ve hukuki bir şart değildir. Değiştirilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2012 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 KPSS SINAV SONUÇLARININ GEÇERLİLİĞİ BULUNMAMAKTADIR

KPSS işlemleri "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre yürütülmektedir.

Bu yönetmelik hükümlerine göre, KPSS sınav sonuçları iki yıl boyunca geçerlidir. Bu bağlamda, 2008 KPSS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 2010 yılı sınavının yapılması ile birlikte sona ermiştir.

2011 KPSS SINAV SONUÇLARI DA KULLANILAMAZ

Ayrıca, yönetmeliğin 28. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılır. Bu şekilde istihdam edilecek personelden (A) grubu kadro niteliği taşıyanlar bu Yönetmelikte (A) grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, (B) grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanır.?

Bu kanun hükmüne göre, koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu bir KPSS-B grubu kadrosudur. Bu çerçevede, bu türden bir kadro için geçerli tek sınav sonucu şuan için 2010 KPSS sınav sonuçlarıdır. 2011 KPSS sınavı öğretmenlik ve A Grubu kadrolarına yönelik olduğundan, koruma ve güvenlik personeli alımında kullanılmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber