Arınç: Seçilme yaşı mutlaka 25'e indirilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, gençlerin birikimlerinin siyasete katılması gerektiğini bildirerek, "Seçilme yaşı mutlaka 25'e indirilmelidir. Gençlerimiz artık, 25 yaşındaki ağabeylerini veya ablalarını parlamentoya gönderebilmeliler, 60 yaşındaki babalarını veya 75 yaşındaki dedelerini seçmekten kurtulmalılar" dedi.

"Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu"nun sonuç bildirgesinin okunması dolayısıyla TBMM'de düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, kendisinin de gençlik yıllarında siyasete ilgi duyduğunu ve siyasetin hemen her kademesinde görev aldıktan sonra Meclis Başkanı olduğunu anlattı.
Gençlerin siyasete genç yaşlarda ilgi duyması, ülke sorunlarını araştırması, bu sorunların çözümüne yönelik tartışmalar yapması ve demokratik ortamlar içinde doğruyu bulmasının önemine işaret eden Arınç, seçme yaşının 18, seçilme yaşının da 30 olduğunu belirterek, "Bu çok yanlıştır. Seçilme yaşı mutlaka 25'e indirilmelidir. AB ülkelerinin bazılarında yaş sınırı yoktur. Bazılarında 18 yaşın bitimidir, bazılarında 21 yaşın bitimidir, bazılarında 25'dir. Ama 30 yaş sınırı kalmamıştır. Benim idealim şudur: 18 yaşını bitiren gençlerimiz artık 25 yaşındaki ağabeylerini veya ablalarını parlamentoya gönderebilmeliler, 60 yaşındaki babalarını veya 75 yaşındaki dedelerini seçmekten kurtulmalılar"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber