Bolu, Rektör aleyhindeki afişlerle donatıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2005 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı temel atma törenine katılmamasını kentteki işyerlerine asılan afişlerle protesto etti.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabahattin Yamaner, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bolu ziyareti sırasında katıldığı temel atma törenine katılmayan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık ve bu konuda basın açıklaması yayınlayan üniversite yönetimini protesto etme kararı aldıklarını söyledi.

Yamaner, AİBÜ Rektörü ve üniversite yönetimi protesto etmek için ''İzzet Baysal Vakfı'na ve Bolu'ya zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur'', ''Başbakan'a, İzzet Baysal ve Vakfı'na, üniversitemize ve Bolu'ya saygısızlık yapanların bilim adına verecekleri bir şey kalmamıştır'' ifadelerinin yer aldığı bin afiş bastırdıklarını belirtti.

Bastırdıkları afişleri kentteki işyerlerine asacaklarını ifade eden Yamaner, ''Bu olayın Bolu'ya fazla zarar vermesini biz de istemiyoruz. Bu protesto kararı şahsıma değil, yönetim kurulu üyelerimize ait. Bu nedenle yapılanın yanlışlığını kamuoyunun bilmesini istedik'' dedi.

-''İZZET BAYSAL'IN ESERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ''-

Yamaner, bir gazetecinin, ''İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, bu olayın büyütülmesini istemiyor. Sizin tepkiniz doğru mu?'' şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Biz başında da söylediğimiz gibi kentte huzur ortamının bozulmasına karşıyız. Biz şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz; Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak İzzet Baysal'ın ve eserlerinin takipçisi olacağız. Onlara sahip çıkacağız.''

Afişlerle basın mensuplarına poz veren oda yöneticileri, daha sonra bazı işyerlerinin camlarına afiş astılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber