Vatandaşlar davalarını internetten izleyebilecek

Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni yasalara karşı çıkanları sert şekilde eleştirdi, ?Muhalif çevreler, fitne fesat çıkarmaya mahir çevreler, önce 1 Nisan'ı, sonra da 1 Haziran'ı karabasan haline getirmeye çalışıyorlar' dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Çiçek, dün Yozgat Adalet Sarayı'nın açılış törenine katıldılar. Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınabilmesi için yargının büyük önem taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

ZİHİNDE REFORM

Türkiye bir hukuk devletidir. Bu laf söylenmiştir ama bugüne kadar bu konuda bir şey yapılmamıştır. Türkiye'de yargı reformunu öncelikle zihinlerde yapmak lazım. Zihinlerde yapılmayan reformlar buz üstüne yazı yazmak gibi bir şeydir.

BİLGİSAYAR AĞI

Önümüzdeki dönemde bilgisayarlı yargı ağı kurulacak. Önümüzdeki dönemde internet ortamından yararlanılarak avukatlar bürolarından dava açabilecek, harç yatırılabilecek, vatandaşlar da evlerinden davanın gidişatını takip edebilecekler.

KARABASAN OLMASIN

1 Haziran'da ceza hukuku alanında önemli reformlar yürürlüğe girecek. Muhalif çevreler, fitne fesat çıkarmaya mahir çevreler, önce 1 Nisan'ı, sonra da 1 Haziran'ı karabasan haline getirmeye çalışıyorlar.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber