Erdoğan: Bu kadar üniversite bize yetmez

Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan yeni üniversite açılmasına karşı çıkanları eleştirdi: 'Öğretim görevlisi yoksa yetiştirin. Bu üniversiteler bize yetmez'

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin yeni üniversite açma yolundaki girişimlerine öğretim üyesi sıkıntısını gerekçe göstererek karşı çıkanları eleştirdi. Erdoğan, "Bu işi çok iyi bildiğini iddia edenler de 'Bu kadar üniversite yeter' diyor. Yetmez arkadaş... Öğretim üyesi yoksa yetiştir, senin görevin bu" dedi.
YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in de aralarında bulunduğu bazı üniversite yöneticileri ile öğretim görevlileri hükümetin yeni üniversite açma girişimini eleştirmişti. Teziç, gerekli altyapı ve yeterli öğretim elemanı olmadan üniversite açmanın yanlış olduğunu savunmuş ve bu girişime YÖK olarak karşı çıkacaklarını belirtmişti.
Yozgat'ta dün çeşitli açılışlara katıldıktan sonra AKP Yozgat İl Başkanlığı'nın Cumhuriyet Meydanı'ndaki yeni binasının balkonundan vatandaşlara seslenen Erdoğan yeni üniversite açılmasına karşı çıkanları eleştirdi.

Erdoğan, kalabalıktan gelen "Üniversite istiyoruz" talepleri üzerine "Yozgat üniversiteye layık illerimizden birisi. Kriterlerimize uyuyor. Biz yürütme, yasama olarak elimizden geleni yapacağız, üzerimize düşeni yapacağız. Ondan sonrası size ait" dedi.

'Milletin verdiği yetkiyi kullanacağız'
10 öğrenciden birinin üniversiteye gittiği değil, büyük oranda öğrencinin üniversiteye gidebildiği Türkiye hedeflediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Zaman zaman birileri çıkıp diyor ki 'Şu anda Türkiye'deki bu üniversiteler yeter. Biz de diyoruz ki: Hayır, yetmez. Ama bu işi çok iyi bildiğini iddia edenler de 'Yeter' diyor. Yetmez arkadaş... Eğer öğretim üyesi yoksa öğretim üyesi yetiştir, senin görevin öğretim üyesi yetiştirmek. Öğretim üyesi yetiştirmeden üniversite olmaz. Sizin göreviniz öğretim üyesi olmak isteyenin önünü kapatmak değildir, açmaktır. Biz yasama olarak, yürütme olarak milletin bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacağız."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber