Türk Eğitim-Sen'den alternatif bilgisayar kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2005 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylar için tıklayın.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği kampanya çerçevesinde öğretmenlere dağıtılan dizüstü bilgisayarlara alternatif olarak bilgisayar dağıtacaklarını söyledi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, öğretmenlere dizüstü kampanyası dağıtılmasıyla ilgili Movenpik Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her öğretmeni piyasadan daha uygun koşullarla diz üstü bilgisayar sahibi yapmak amacıyla bir proje hazırladığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, ancak ortaya çıkan durumun öğretmenler arasında hayal kırıklığına neden olduğunu kaydetti. Verilen taahhütlerle gerçeklerin çeliştiğini ifade eden Özcan, "Milli Eğitim Bakanlığı ne yazık ki Türk Eğitim-Sen'in her öğretmene diz üstü bilgisayar projesini menfaatlerle kurban vermiştir. Fikir babalığını sendikamızın yaptığı proje, Erkan Mumcu Milli Eğitim Bakanıyken kendisine sunulmuş ve kabul etmiştir. Ancak Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra bu projeyi anlaşılmaz şekilde heba etmiştir. Bu projeyle eğitim çalışanları büyük beklentiler içine sokulmuş, buna karşın verilen sözler tutulmamıştır" dedi.
"Milletvekillerine banka promosyonlarıyla bilgisayar verilirken, neden öğretmenlere verilmiyor?" diye soran Özcan, hükümetin yaptığı kampanyanın daha az fiyatına, daha nitelikli bilgisayarları öğretmenlere sunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber