Öğretmenler kışlaya

Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, nisan ve aralık celp dönemelerinde silah altına alınacak öğretmenlerin eğitimde aksama olmaması için ağustos ayında askere alınması için Milli Savunma Bakanlığı'ndan istekte bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) Nisan ve Aralık celp dönemlerinde silah altına alınacak öğretmenlerin, eğitim-öğretim döneminde değil, Ağustos celp döneminde askere sevk edilmelerini istedi. Meslek lisesi ve meslek yüksekokulu mezunları için 15 aylık askerlik süresinin kısaltılması için girişimde bulunan bakanlık, öğretmenlerin askerliğine bir ayrıcalık getirilmesi için de MSB'ye bir yazı yazdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerekçesinde, Nisan ve Aralık celp dönemlerinin eğitim-öğretim döneminin ortasına denk gelmesi nedeniyle bu durumun eğitimin aksamasına yol açtığı belirtildi.

Asker öğretmen olacaklar

MEB kadrolarında görevli öğretmenler, vatani görevini yapmak üzere 1076 Sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu çerçevesinde Nisan, Ağustos ve Aralık celp dönemlerinde silah altına alınıyor.

Silah altına alınan öğretmenler, temel askerlik eğitimlerini tamamlamaları sonrasında 3358 sayılı Kanun doğrultusunda, MEB'in öğretmen ihtiyacı göstermesi ve Genelkurmay Başkanlığı'nın uygun görmesi halinde öğretmenler, geri kalan askerlik hizmetlerini MEB'in emrine tekrar verilerek, kalan sürelerini asker öğretmen olarak yapıyorlar.

Milli Eğitim, asker öğretmenleri daha çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan ve öğretmen sıkıntısı çekilen illerde görevlendiriyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın da MEB'nın bu teklifine sıcak baktığı, önümüzdeki günlerde olumlu bir yanıt vermesinin beklendiği ifade edildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber