50/d'li akademik personelin naklen geçişi durduruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazıya ilişkin görüş alış verişinde bulunmak için Forum bölümü Akademik Personel kategorisini kullanabilirsiniz.


Halen Hacettepe Üniversitesi'nde 50/d maddesinde doktora aşamasında Araştırma Görevlisiyim. İlgili yönetmelik gereği 6 yıl olan doktora süresini ... 2005'te dolduruyorum ve kurumumla ilişiğim kesilecek. Bu sebeple Ocak 2005 tarihinde ... Bakanlığı'na başvurdum ve evrakım Personel Genel Müdürlüğü ve ... Bakanı'nın imzasından çıktıktan sonra Başbakanlığa onaya gitti. Ancak bu sırada Başbakanlığın 28 Mart 2005 tarihli Genelgesi gereği işlemim geriye yürütülerek tekrar ... Bakanlığı'na geri gönderildi. Bakanlık işlemleri tekrarlayarak onay için Devlet Personel Başkanlığı'na (DPB) gönderildi. DPB ise benim durumumda olan yüzlerce akademik personele nakil izni vermeme kararı alarak ilgili kurumlara geri gönderildi. Kurum yetkilileri bu karara gerekçe olarak, özellikle 50/d maddesine göre atamaları yapılmış Araştırma Görevlilerinin aslında kamu personeli olmadıkları sadece burslu öğrenci oldukları yönündeki görüşleri olduğunu göstermişlerdir. Onlara göre üniversitelerde araştırma görevlileri sadece 33/a maddesine göre atanmış öğretim yardımcılarıymış. Ancak kendilerine 50/d'lerin yıllardır üniversitelerden kamu kurumlarına nakillerinin onaylandığını, ayrıca bizlerin emekli sicil numaramız olduğu yani emekli sandığına bağlı olduğumuzu, göreve başladığımızdan beri maaşlarımızdan kesinti yapıldığını, nema aldığımızı, 2 yılı doldurunca aseletimizin tasdiklendiğini, özlük haklarımızın 657'ye tabi olduğunu, hatta 5289 sayılı kanun uygulaması olan bir derece yükseltilmesinden aynen yararlandığımızı belirttik. Ancak tüm bu anlatımlarımız bir sonuç vermedi ve bu durumu mahkemeye sunmaya karar verdim. Mahkeme'nin lehimize sonuclanmasını umuyorum. Zira daha Şubat 2005 tarihine kadar pek çok tanıdığım çalışma arkadaşım 50/d kadrosunda iken Başbakanlık onayı ile nakil olarak bu davaya emsal oluşturmuşlardır.

Umarım bu yazıyı okuyan ve benimle aynı durumda olan akademisyen arkadaşlar haklarını aramak için hiç vakit kaybetmezler. Çünkü elimize ret cevabı geldikten 60 gün içinde dava açmazsak hakkımızı kaybediyoruz.

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Araş. Gör.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber