Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Memur konfederasyonları arasındaki rekabet mutabakat metni imzalamamızı engellemiştir'' dedi.

Haber Giriş : 31 Ağustos 2003 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Memur konfederasyonları arasındaki rekabet mutabakat metni imzalamamızı engellemiştir'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur sendikaları ile yapılan toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasına ilişkin olarak, ''Memur konfederasyonları arasındaki rekabet mutabakat metni imzalamamızı engellemiştir'' dedi.

Şahin yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanmasına rağmen, faydalı geçtiğini, henüz sürecin tamamlanmadığını belirtti.

Memurların en iyi mali ve sosyal haklara sahip olmalarını arzu ettiklerini ifade eden Şahin, ''2004 yılı bütçesi daha hazırlanmadı, ama görüşmelerde taslak metinlerden hareketle enflasyonun altında asla zam vermeyeceğimizi ifade ettik'' dedi.

Ekonomik programı uygulayarak istikrar yakalamaya ve ekonomide dengeleri yerine oturtmaya çalıştıklarını kaydeden Şahin, ''Memurlara bir defalık iyileştirme yardımı adı altında (160 milyon lira verelim ve buda kesintisiz net olsun) dedik. Bana göre bugünkü şartlarda reddedilecek bir öneri değildi. 2004 yılı için vermiş olduğumuz zam da, kamuda çalışan işçilere vermiş olduğumuz zammın üstündedir. Memura yüzde 13 verdik. Çünkü kamu işçisi ile memurlarımız arasında ekonomik olarak fark var. Bu farkı kapatmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber