Gazetecilik iş kolunda faaliyet gösterecek olan Medya İşçileri Sendikası kuruldu
Anadolu Ajansı çalışanlarının öncülüğünde, Gürsel Eser'in genel başkanlığında kurulan sendika ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.
Anadolu Ajansı önünde açıklama yapan Genel Başkan Eser, amaçlarının 'medya, alın teri, dayanışma, insan hakları, özgürlükler ve Türkiye' ortak paydasında herkesi kucaklamak ve birlikte mücadele etmek olduğunu belirterek "Yıllardır işyerimizde örgütlü bulunan malum sendikanın amacının bunlar olmadığını hepimiz birebir tanıklarıyız. Yalnızca toplu iş görüşmeleri sürecinde
bizleri hatırlayan malum sendika, onun dışındaki tüm zamanlarda sanki başka bir misyonun aracıymış gibi hareket etmiştir" dedi.
"Bugün kadar hep taşınması gereken yüktüler. Artık yüklerini, tabii varsa başkaları taşısın da görelim" diyen Eser, 'Ankara-İstanbul arasında dar ve çıkmaz bir koridora hapsolmuş sendika modeli yerine tüm Türkiye'yi kucaklayan katılımcı sendika olma kararıyla' yola çıktıklarını vurguladı.
Yapılan açıklamanın ardından basın açıklamasına katılanlar birlikte fotoğraf çektirdi.
