Ankara Üniversitesinde olay

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi öğrenciler, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin kamu ve özel sektör temsilcilerine ödül vereceği törende olay çıkardı. TKP'liler BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun da içinde bulunduğu kişilerin SBF'nin ödüllerini haketmediğini, bu ödülün asıl sahibinin Seydişehir'de fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkan alüminyum işçileri olduğunu iddia ederek, polisle işçiler arasında yaşanan arbedede yaralanan 1 işçinin tulumunu kürsüye serdi.

Ankara Üniversitesi SBF'de faaliyet gösteren Genç Mülkiyeliler Topluluğu tarafından organize edilen "Kariyerinin Zirvesindekiler Ödül Töreni", TKP'lilerce protesto edildi. Asaf Savaş Akat, Gündüz Aktan ve Hulki Cevizoğlu'nun yanı sıra, Garanti Bankası, AVEA ve BDDK yöneticilerine ödül verilecek törende TKP'liler protesto gösterisinde bulundu. Yapılan sunumların ardından BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in ödülünü almak üzere kürsüye çıktığı sırada bir öğrenci ayağa kalkarak, "Burada bir tiyatro oynanıyor. Buradaki isimlerin hiçbiri bu ödülleri haketmiyor. Bu ödüllerin gerçek sahibi Seydişehir'de polisle çatışan işçilerin kanlı tulumlarıdır" dedi.

Öğrencinin bu sözlerine karşılık organizasyonu düzenleyen topluluk müziğin sesini açarak, TKP'lileri önlemek istedi. Genç Mülkiyeliler Topluluğu bu çabalarında başarısız olurken, fakültedeki koruma görevlileri de TKP'lilere müdahale etmek istedi. TKP'liler ayrıca protesto gösterisinde, üzerinde "Mandacılardan, işbirlikçilerinden, özelleştirmecilerden hesap sorulacaktır" yazan bir döviz açtı. Seydişehir'de çalışan 1 işçinin tulumunun da kürsüye serildiği protesto gösterisinin ardından TKP'liler, ödül töreninin yapıldığı salonu terk etti. Üniversitenin yaklaşık 500 metre yakınında bulunan Özelleştirme İdaresi'ne yürüyen TKP'liler, burada yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde işbirlikçilere, IMF'ci, Soros'tan para alan liboşlara ve onların öğrencilikle ve mülkiyelilikle hiçbir ilgisi olmayan şakşakçılarına kendi eserleri olan Seydişehir işçisinin kanlı tulumu bırakılmıştır. Elbette dün SEKA'da, Seydişehir'de tarihe düşülen ihanetin karşılığı bu değildir, olamaz. Ancak sömürgeciler ve onların her türlü işbirlikçisine bu ülkede emekçi halkımızın onurunu temsil eden yurtseverlerin ve komünistlerin olduğu bir kez daha hatırlatılmıştır."
Polisin de güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasını ardından protestocu öğrenciler, Meşrutiyet Caddesi'nde bulunan TKP Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Gerginlik sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber