KEY tasarısı Başbakanlık'ta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2005 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine nakit ödeme yapılmasına olanak sağlayan yasa taslağını Başbakanlığa sunduklarını söyledi.

Bayraktar, en akıllıca çözümün hak sahiplerine nakit ödeme yapılması olduğunu belirterek, aksi takdirde spekülatörlere fırsat verileceğini, bu konuda önlem alınması için bir rapor hazırladıklarını söyledi.

1 KATRİLYONLUK ALACAK

Aradan yıllar geçmesine karşın henüz hak sahiplerinin tespit edilemediğini bildiren Bayraktar, ?KEY hak sahiplerinin alacağı, yapılan hesaplamalarla 1 katrilyon 159 trilyon lira olarak belirlendi. Yaklaşık 5 milyon hak sahibi olduğu sanılıyor? dedi.

Bayraktar, Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin kasasında 440 trilyon lira nakit bulunduğunu bildirerek, ?Elimizde çok sayıda da gayrimenkul var. Bunları da değerlendirerek hak sahiplerine ödeme yapılması için sıcak para sağlayabiliriz. 2 senede ödemeleri bitirmeyi ve 5 yılda da KEY'i tasfiye etmeyi öngörüyoruz? diye konuştu.

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın toplam varlığının 2.1 katrilyon lira olduğunu bildiren Bayraktar, hak sahiplerinin mağdur olmaması için ödemeleri Ziraat Bankası faiz oranlarına göre yapmayı planladıklarını ifade etti.

KEY hesaplarının kişilerin maaşlarından kesilmediğini, kişiler adına kurumlar tarafından yatırıldığını ifade eden Bayraktar, ?Bu 2 sene içinde listeler gönderildiğinde biz ödeyeceğiz. Ancak bu süre sonunda gönderilmezse vatandaş o kuruma dava açabilecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber