İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur sendikalarını eleştiren Erdoğan, memurların toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak, ?kurusıkı atıyorlar? dedi.

Haber Giriş : 01 Eylül 2003 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur sendikalarını eleştiren Erdoğan, memurların toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak, ?kurusıkı atıyorlar? dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurların toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak, ?Hani esip gürlüyordunuz? Ne oldu, esip gürlediniz, ondan sonra tekrar masaya oturdunuz. Kurusıkı atıyorlar? dedi.

Kumkapı'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde düzenlenen ?2003-2004 Türkiye Balıkçılık Avlanma Sezonu'nun açılış töreninde konuşan Erdoğan, vatandaşın kendilerine bu ülkeyi emanet ettiğini, kendilerinin de cebinden bir şey vermediklerini dile getirdi. Bu ülkede üretilen neyse, varolan neyse onu vereceklerini kaydeden Erdoğan, bunu verirken de halkın hakkını ve hukukunu en iyi şekilde koruyacaklarını söyledi.

Hep ver, olmaz
Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı'nın, yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi yönündeki talebini de değerlendiren Erdoğan, ?O kadar da değil. Hep ver, hep ver olmaz. Bu millet hep ver ağacının altında yetişmedi. Bu milletin kültüründe al ağacı var, al... Biraz da bunu yapacağız? diye konuştu.

Memurların toplu iş sözleşmesi görüşmelerine de değinen Erdoğan şunları söyledi:

?Bazıları çıkıp, ?Biz hükümetle değil, IMF ile masaya oturduk' diyor. Hani esip gürlüyordunuz. Ne oldu, esip gürlediniz, ondan sonra tekrar masaya oturdunuz. Niye oturdunuz masaya? Madem esip gürleyerek bu iş gidiyordu, öyle götürseydiniz bu işi. Bu iş öyle yürümez. Diyalog denilen, uzlaşma denilen bir etik anlayış vardır. Oturacaksınız masaya konuşacaksınız. Konuşa konuşa da anlaşacağız. Hiçbir zaman olmayan verilmez, olan verilir.?

Hukuk bilmiyorlar
?Faize ödediklerini millete ödemiyorlar, bütçede faize ayırdıkları parayı millete ayırmıyorlar? dendiğini ifade eden Erdoğan, faize payı kendilerinin ayırmadığını belirterek şöyle konuştu:

?Bizden önce gelen yönetimler, bu ülkeyi faize mahkum ettiler. Şu anda gerek ülkeden, gerek ülkenin dışındaki çeşitli kurum ve kuruluşlara ödenmesi gereken borcu ödemeyecek miyiz? Hayır ben ödemiyorum mu diyeceksiniz. Bunlar gelenek nedir, uluslararası hukuk nedir bilmiyorlar... Kuru sıkı atıyorlar. Vatandaşın da zaman zaman bu tür popülist şeyler hoşuna gidiyor. ?Ya bak meydan okudu. İşte bak ben ödemem ha, keser atarım, işte IMF ile anlaşmaları yırtarım' diyorlar.?


H.O. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber