Yıl sonuna doğru bütün okullarda internet olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle 11 Eylül 2003 tarihinde başlattıkları Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda, 1.2 milyar dolar destek sağlandığını bildirdi.

Türkiye'de yaşanan bütün problemlerin temelinde eğitimsizlik ve eğitim sorunlarının yattığını kaydeden Bakan Çelik, "70 milyonluk nüfusun 45-50 milyonu, genç ve eğitim alacak çağdadır. Eğitimi sağlıklı, çağdaş hale getirirsek, insanlarımız da daha başarılı olacak" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve hükümetin, eğitime en önemli ve öncelikli mesele olarak yaklaştığını, 2004-2005 yılı konsolide bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığını ifade eden Çelik, "Devletin kaynakları yeterli gelmiyor. Bir taraftan devlet, diğer taraftan işadamları, hayırseverler, sivil toplum örgütleri, bu işe katkıda bulunuyor" dedi.

Çelik, Haydi Kızlar Okula Kampanyası kapsamında, okuması gerekirken çalışmak zorunda kalan 150 bin çocuğu yeniden okula döndürdüklerini belirtti.

Okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, şu anda okul öncesi eğitim alan çocukların oranının yüzde 5'lerde bulunduğunu, bunu yıl içinde yüzde 11'e çıkarmak istediklerini ifade eden Çelik, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında okul öncesi eğitim için yüzde 25'i hedeflediklerini söyledi.

Bu yıl ilköğretime başlayacak çocukların kayıtlarının gelecek ay yapılacağını belirten Çelik, "Ağustos ayında da öğretmen atamalarını nokta tayin olarak gerçekleştireceğiz. İlköğretim okuluna kayıt yaptıran ailelere küçük çocukları olup olmadığını soracağız, varsa bunları da anaokuluna alacağız. Yıl sonuna kadar mezralar ve birleştirilmiş sınıflar dışında bütün okullarda internet bağlantısı gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber