Gaziantep İl Turizm Müdürlüğü'nde Gece Bekçisi kendisi astı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep İl Turizm Müdürlüğü'nde gece bekçiliği yapan bir kişi kendini iple kalorifer borularına asarak intihar etti.
Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde bulunan İl Turizm Müdürlüğü'nde 13 yıldır çalışan gece bekçisi Mehmet Yusuf Havar (41), yaklaşık 5 ay önce dolmuş beklediği sırada bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 1 ay tedavi gören Havar, tekrar görevine döndü. Kazaya neden olan aracın kasko şirketi ise yaya Havar'ın suçlu olduğunu gerekçe göstererek 2 milyar 850 milyon liralık masrafı ödemesi için dava açtı. Kendisinin suçlu gösterildiğini ve aleyhine dava açıldığını öğrenen Havar ise, parayı ödeyemeyeceğini düşünerek bunalıma girdi.

Dün akşam görevi devralan Mehmet Yusuf Havar, girdiği bunalımdan kurtulamayınca intihar etmeye karar verdi. Müdürlük içerisindeki odasında bir not yazan Havar, daha sonra kendisini kazan dairesindeki kalorifer borularına asarak intihar etti. Sabah saatlerinde işlerine gelen Turizm Müdürlüğü görevlileri ise kapıların kilitli olması üzerine Havar'ı cep telefonundan arayarak ulaşmaya çalıştı. Havar'ın cep telefonuna cevap vermemesi üzerine ise kapıda bekleyen görevliler, camı kırarak kapıyı açtı. Tek tek odaları dolaşan görevliler, bodrum kattaki Havar'ın cesedini buldu.

Gece bekçisi Havar'ın intihar ettiğinin anlaşılması üzerine olay yerine polis çağrıldı. Olayı duyan Vali Yardımcısı İsmet Bayhan, olay yerine gelerek İl Turizm Müdürü Mehmet Aykanat'tan bilgi aldı. Havar'ın cenazesi ambulansa konularak Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, çalışma arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

13 yıldır Turizm Müdürlüğü'nde çalışan Mehmet Yusuf Havar, odasına bıraktığı notta ise şunları yazdı:
"Eşim Ayşen'in fazla suçu yoktur. Bazen iyi geçiniyorduk, bazen dövüşüyorduk. Ama bu olay yüzünden sinirlerim alt üst oldu. Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüm ama faydası olmadı. Allah beni affetsin. Oğlum Kadir'i ve Seboş'u çok seviyorum. Allah beni yanına çağırıyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Bu olayı, bana çarpan Ahmet Küpeli yüzünden yapıyorum. Lütfen çocuklarıma iyi bakın."
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber