Temiz-Tükenmez Enerjilerde bilim uzmanı yetiştirilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacettepe Üniversitesi, temiz-tükenmez enerji uygulamalarında ve yönetiminde görev alacak uzman kişiler yetiştirilmesi amacıyla 'Temiz-Tükenmez Enerjilerde Yüksek Lisans Programı' başlatıyor.

Programla, değişik lisans öğrenimi görmüş kişilere yeni çalışma alanları ve iş olanakları sağlamak, temiz-tükenmez enerjilerde uzmanlaşma fırsatı doğurmak, bu konularda bilgi-deneyim kazanılmasına önayak olmak ve yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamak; temiz-tükenmez enerjilerin üretimi ile tüketimindeki verimli yöntemleri tanıtmak amaçlanıyor.

Programa, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Yerbilimleri (Jeoloji, Hidrojeoloji, Maden Mühendislikleri), Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Fizik Lisans, Kimya Lisans, Biyoloji Lisans, Yerbilimleri Lisans öğrenimini tamamlayanlar alınacak. Bunların dışında farklı bir daldan lisans diploması olanların bu programa alınması, ilgili anabilim dalının önerisi üzerine Hacettepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu'nun onayıyla olacak.

Hacettepe Üniversitesi Yeni ve Temiz Enerji AR-UY Merkezi'nin eşgüdümünde, birçok anabilim dalının katkılarıyla yürütülecek programı seçen öğrencilere, seçeceği çalışma konusuna temel olabilecek bilgiler edinmesi için birinci dönem derslerinden en az 12 kredilik ders verilecek. İkinci dönemde de öğrencilerin, temiz ve tükenmez enerjiler konularında uzmanlaşmasına olanak sağlayacak dersler verilecek ve öğrenci, danışmanının önerisi ile bu dönemde açılan dersler arasından en az 12 kredilik ders almak ve bir seminer hazırlamak zorunda olacak. İki akademik dönemlik derslerini başarı ile tamamlayan öğrenci, danışmanı olan öğretim üyesinin gözetiminde bir araştırma çalışması (tez) yapacak. Derslerini ve araştırma (tez) çalışmasını başarı ile bitiren öğrenciye 'Temiz ve Tükenmez Enerjilerde Bilim Uzmanı' derecesi verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber