E-dönüşüm için hutbe talebi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2005 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Bilişim Derneği'nin (TBD) Hillside Su Otel'de düzenlediği KAMU-BİB (Bilgi İşlem Birimleri) Platformu Toplantısı sona erdi.

Toplantının bugünkü bölümünde çalışma grubu raporları okundu. Üç grup halinde faaliyet gösteren çalışma gruplarında, vatandaşların başta e-imza olmak üzere, e-dönüşüm projeleri konusunda bilgisiz olduklarına dikkat çekilerek, camilerde vatandaşları bilgilendirme amaçlı hutbe okutulması önerildi. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na bilgi verilmesinin gerekliliği üzerinde durulan rapor hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TBD Başkanı Turhan Menteş, bilişim toplumu olma yolunda vatandaşların bilgilendirilmesi için her yöntemin kullanılması gerektiğini ifade etti. e-Dönüşüm İcra Kurulu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bu konuda talepte bulunabileceğini ifade eden Menteş, kendilerinden yardım istenildiği takdirde TBD olarak her türlü yardımı sağlayabileceklerini ifade etti.

Toplantının genel bir değerlendirmesini de yapan Turhan Menteş, ''Teknoloji üretmeden teknoloji kullanmakla bilgi toplumu olunamaz'' dedi. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldığını anlatan Menteş, yakın bir zaman içinde Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde erişilebilir ve kullanılabilir bilim teknolojilerinin üretilmesi konusunu değerlendireceklerini kaydetti.

''Sanayileşmiş ülkeler bilgi toplumuna hızla geçiş yaparken, Biz sanayi devrimini yapmadan bilgi toplumu haline gelmeye çalışıyoruz'' diyen Menteş, teknolojiyi kullanırken aynı zamanda yeniden mühendislik yöntemiyle katma değerler yaratılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber