Türkiye'nin ilk Orta Vadeli Programı hazır

Haber Giriş : 29 Mayıs 2005 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereğince hazırlanması gereken ve 2006-2008 dönemini kapsayacak ilk Orta Vadeli Program'da son aşamaya gelindi.

Kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir ?yol haritası? olarak nitelenen Program, 3 yıllık dönem için hazırlanıyor. Her yıl hazırlanacak Program'ın ilk yılı kesin, sonraki iki yılı ise tahminleri içerecek ve her yıl revize edilerek yeniden yayınlanacak.

Konuya ilişkin Maliye, Hazine ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) önceki hafta bir araya gelirken, Program geçtiğimiz Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Program, daha sonra kuruluşların görüşüne de sunulurken, bunlardan uygun görülenlerin metne yansıtılmasından sonra kesinlik kazanacak ve Resmi Gazete'de yayınlanacak.

Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu gereğince orta vadeli bütçelemeye geçilirken, bunun ilk ayağı olan Orta Vadeli Programın bu ayın sonuna kadar çıkartılması gerekiyordu.

Makro büyüklükler ve politika önceliklerini içeren Orta Vadeli Programın ardından Haziran ayı ortalarında Maliye Bakanlığı'nca hazırlanacak Orta Vadeli Mali Plan'ın da Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sunulması bekleniyor. Burada ise kuruluşların bütçe tavanları ile gelir ve gider tahminlerinin yer alması öngörülüyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber