Erdoğan: 4 alanda büyük aşama kaydettik

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "2005 yılı sonuna kadar genel sağlık sigortasını yasalaştıracağız, ülkemizde her birey temel sağlık sigortasıyla doğacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa Belediyesi tarafından Çetin Emeç Stadyumu'nda düzenlenen "11 Yılda 11 Açılış Töreni" isimli programa katıldı. Düzenlenen programda, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, iktidara geldikleri tarihten bu yana, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri anlattı. Erdoğan, "Göreve geldiğimiz gün Türkiye'nin iç borçlanmada ödediği faiz, yüzde 70'ti. Bugün yüzde 17. Bu para sizin cebinizden çıkıyordu. Ama şimdi bu cep, sizin o paraları gördüğü cep. Hep enflasyon canavarını konuşuyorduk. Şu anda enflasyon yüzde 34'ten yüzde 8'e indi. Aradaki fark yüzde 26. İşte bu fark sizin cebinizde. Eğer dışa bağımlı olduğunuz maddeler varsa, onun zammı olacaktır. Ama dışa bağımlı olmadığımız ürünlere zam dönemi kaybolmuştur. Daha iyi olacağız. Daha iyi günler var önümüzde" dedi.

Türkiye'nin artık bir güven ülkesi olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Türkiye bir istikrar ülkesidir. Kişi başına düşen milli gelir göreve geldiğimizde 2 bin 72 dolardı. Ama şu anda kişi başına düşen milli gelir Türkiye'de 4 bin 72 dolara ulaşmıştır. Bu rakam 2004 yılı sonu itibariyle belirlenen rakam. Şu andaki rakam 5 bin dolara ulaşmış vaziyette. Bu Türkiye'nin hangi istikamette yürüdüğünü göstermektedir" diye konuştu.

Türkiye'de özellikle 4 alanda büyük aşamalar kat edildiğini belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet konularındaki sorunları tamamen halletmek üzere yoldayız. Zira cehalet ayaklarımızın altına inmiştir. Şu anda İstanbulumuz'da, ilköğretimde ve liselerde bilgisayar laboratuarının olmadığı okul kalmamıştır. Bu bir anlayış farkıdır. Aynı süreç Türkiye genelinde devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar Türkiye'de internet ağının ulaşmadığı okulumuz kalmayacaktır. Sağlıkta eksikliklerimiz var. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Yapısal bir değişiklik düzenledik. İnşallah bu yıl sonuna kadar genel sağlık sigortasını yasalaştırmak suretiyle, ülkemizde her doğan temel sağlık sigortasıyla doğacak. Ülkemize, bunu getiriyoruz. Adalet konusunda, Türkiye genelinde fiziksel imkanlar suretle gelişiyor. Avukatlar herhangi bir davada hangi mahkemede nereyle görüşmek istiyorsa bu görüşmeyi yapabilecek. Emniyet süratle online sistemine geçiyor. Duble yollarımız Türkiye'yi sarıyor. Toplu konutta büyük bir ilerleme kat ettik. 100 bin konutun bir kısmını teslim ettik. Konutları 10-15 yıl vadeyle halkımıza dağıtıyoruz. Teslim süreleri 1 yılı geçmiyor. Kira öder gibi taksitini ödüyor. Türkiye yapısal bir değişim geçiriyor ve bu süreç devam ediyor."

Türkiye'nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Erdoğan, işsizlikle mücadelenin devam ettiğini, bu sorunun tüm gelişmiş ülkelerde de var olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından, 11 yılda 11 eserin sembolik açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Başbakan Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber