Pizza parasını alırken, kredi kartlarını kopyalamışlar

İstanbul'da bir pizza restoranında evlere servis yapan bir kuryenin, müşterilerinin kredi kartlarını kopyaladığı ortaya çıktı.Konuyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. İnceleme sonucunda 55 kişiye ait kredi kartlarının kopyalanarak bunlar üzerinden alışveriş yapıldığı tespit edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kredi kartı dolandırıcılığı şikâyetleri üzerine harekete geçti. Daha önce benzer suçlardan tutuklanan İ.Ç.'nin konuyla bağlantılı olduğu belirlendi. Tahliye olduktan sonra aynı işleri yürüttüğü belirlenen zanlıyı takibe alan polis, Esenyurt ilçesinde tespit edilen adreslere operasyon yaptı. Operasyonlarda 5 kişi gözaltına alındı. Aramalarda bir POS cihazı, 73 adet boş kredi kartı plastiği, 25 adet kopyalanmış kredi kartı ve çeşitli kurumlara ait kaşeler ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada, bir pizzacıda kurye olarak çalışan bir kişi aracılığıyla evlere servis sırasında POS cihazıyla kartların kopyalandığı belirlendi. Özel bir yazılımın yüklendiği POS cihazını kullanan şüphelilerin bu sayede müşterilerin kart bilgilerini kopyaladıkları ortaya çıktı. Bu yöntemle 55 kişinin kredi kartının kopyalandığı tespit edildi. Emniyet'teki işlemleri tamamlanan 5 zanlı, Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Uzmanlar, benzer durumlarla karşılaşılmaması için bazı kurallara dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Emniyet yetkilileri, vatandaşları evlerine gelen kuryelere karşı dikkatli olmaya ve ikinci bir POS cihazı kullanımı gördüklerinde firmayı aramaları çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber