Grip denilen aile zehirlenerek öldü

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Muayene eden doktor, üşüttüklerini söyledi. Grip teşhisi koyup soğuk algınlığı ve ağrı kesici ilaçlar yazdı. Reçete elimde. Göz göre göre öldüler. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum'"

Şanlıurfalı Hasan - Fatma Bilbay çifti bir süre önce dört çocuklarıyla beraber mevsimlik tarım işçisı olarak Eskişehir'in Alpu İlçesi'ne bağlı Bahçecik Köyü'ne geldi. Hasan (26), Fatma (23) Bilbay çifti günboyu pancar çapaladıktan sonra çocuklarıyla beraber çadırlarına geçip akşam yemeğinden sonra yattılar. Hasan (23) ve Fatma (26) Bilbay ile çocukları Sibel (5), Ahmet (3), Sara (2) ve Emine (1), gece yarısına doğru rahatsızlandı. Bilbay Ailesi komşu çadırlardaki yakınları tarafından karın ağrısı şikayetiyle Alpu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Dahiliye Servisi'nde nöbetçi doktor Çetin Ündem, Hasan ve Fatma Bilbay ile dört çocuklarına soğuk algınlığı teşhisi koydu ve gribal tedavilerde kullanılan ilaçları yazdı. Hasan ve Fatma Bilbay'a ağrı kesici iğne yaptı. Reçetelerini alıp hastaneden çıkan çift çocuklarıyla beraber çadırlarına dönerek yattı. Üç saat sonra durumlarını merak eden yakınları, Bilbay Ailesi'nin çadırına geldiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Dört küçük çocuk ile anne babaları hayatını kaybetmişti.Eskişehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılan cesetlere yapılan otopside, ilk belirlemeye göre altı kişilik ailenin tüpgaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı. Jandarma ve savcılığın çadırda yaptığı incelemede tüpgazın hortumun delinmesi sonucu sızdığı anlaşıldı.

Göz göre göre ölüm

Tarım işçisi Hasan Bilbay'ın amcası İsa Bilbay, Alpu Devlet Hastanesi doktorlarını suçlayarak, 'Muayene eden doktor, üşüttüklerini söyledi. Grip teşhisi koyup soğuk algınlığı ve ağrı kesici ilaçlar yazdı. Reçete elimde. Göz göre göre öldüler. İhmali olanların cezalandırılmasını istiyorum' dedi.

Gerekli tedavi yapılmamış

Eskişehir Sağlık Müdürü Seracettin Çom ise olayda tıbbi yönden ihmal olup olmadığının araştırıldığını belirterek, şöyle dedi: 'Savcılık ve jandarma olayı araştırıyor. Biz de müdürlük olarak gerekli incelemeleri yapıyoruz. Görevli doktor tarafından gerekli tedavi yapılmış. Hastalar iğne vurulduktan sonra bir müddet müşahade altında tutulmuş. Gözlem süresinin sonunda hastalar rahatladıklarını söylemişler. Ve kendi istekleriyle çadıra geri dönmüşler. Doktorun hastasını bırakması söz konusu olamaz. Kesin teşhis için otopsi sonuçlarını bekliyoruz.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber