ÖSS Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile ilgili ÖSYM açıklaması

Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Haziran 2005 günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavına girecek adayların Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin döküm ve postalama işlemleri 30 Mayıs 2005 tarihinde tamamlanmıştır. Bu belgelerin 4 Haziran tarihine kadar tüm adayların eline geçmiş olacağı tahmin edilmektedir.

2005 ÖSS'de, her sınav merkezinde sınava girecek adayların bina, salon ve sıra numarası bilgilerinin belirlenmesi, bundan önceki yıllarda olduğu gibi rastgele sırada değil, TC Kimlik Numarası sırasında gerçekleşmiştir. Bilgisayar programlarının yenilenmesi sırasında istem dışı gerçekleşen bu durum nedeniyle, özellikle aday sayısı az olan küçük sınav merkezlerinde aynı soyadını taşıyan bazı adayların aynı salona veya aynı binada farklı salonlara atanmış oldukları tesbit edilmiştir. Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin yarısından çoğu basılıp postalandıktan sonra tespit edilen bu durum Merkezimizde tüm boyutları ile incelenmiş ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır.

1. Aynı soyadını taşıyan adayların aynı binanın farklı salonlarında sınava girmelerinin sınav güvenliği açısından hiçbir sakıncası bulunmamaktadır.

2. Sınavda 10 farklı Soru Kitapçığı kullanılacağı ve birbirine yakın oturan adaylara farklı Soru Kitapçıkları verileceği için, aynı soyadını taşıyan adayların aynı salonda sınava girmelerinin de sınav güvenliği açısından bir sakıncası bulunmamaktadır.

3. Buna göre sınav düzeni ve güvenliği açısından mevcut salon atamalarının bir sorun oluşturmayacağı anlaşılmaktadır.

4. Sınav güvenliği açısından bir sakınca taşımamakla birlikte, aynı soyadını taşıyan adayların sınavda aynı salonda arka arkaya oturmalarının, psikolojik açıdan bir olumsuzluk yaratabileceği düşünülmüştür. Bu nedenle tüm salonlar taranarak aynı salonda sınava girecek adaylardan sıra numaraları birbirini izleyen ve aynı soyadını taşıyanlar tesbit edilmiş ve ilgili salonların oturma düzenleri üzerinde çalışılmıştır. Sonuç olarak, adayların atandıkları bina, salon ve sıra numarası bilgileri değiştirilmeden, salon başkanlarına verilecek talimatlarla salonlarda uygun oturma düzeni oluşturulacak ve aynı soyadını taşıyan adayların arka arkaya oturmamaları sağlanacaktır.

5. Adayların ve velilerin endişelenmesini gerektirecek hiçbir durum bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber