CHP'den dokunulmazlık için imza kampanyası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kadın Kolları'nın düzenlediği Milletvekillerinin Dokunulmazlığının Kaldırılması İmza Kampanyası, Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünde start aldı.

Türkiye çapında yapılacak olan kampanyaya, CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Ali Topuz, İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Marziye Gülenç, Kadın Kolları üyeleri ve partililer katıldı. Toplanan partililer, pankart ve ellerinde "Ey iktidar, dokunulmazlığın arkasına saklanma, çık ortaya hesap ver" yazılı dövizlerle biraraya geldi. Açıklama yapan İstanbul Milletvekili Okuducu, "İktidarın, dokunulmazlıkların kaldırılması için çalışma başlatması gerekmektedir. CHP, 1992 yılında tekrar açılmasıyla birlikte milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını gündeme getirdi. O günden bu yana herhangi bir çalışma yapılmamıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Topuz da, "Şu anda iktidar olan AK Parti'nin savcılık tarafından açılmış 204 dosyası bulunmaktadır. Başbakan dahil, diğer birçok bakanların dosyası var. Eğer temiz olmak istiyorlarsa, dokunulmazlıkları kaldırarak yargının önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Daha sonra halkın karşısına çıkarak 'biz temiziz' demeleri gereklidir" diye konuştu.

İlk imzayı CHP Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve Güldal Okuducu attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber