AKP'den belediyelere ödenek müjdesi...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2005 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Yerel Yönetimler Şurası", Kemalpaşa Dere Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konya Milletvekili Orhan Erdem, belediyelere aktarılacak genel bütçe paylarının zamanında ödeneceğini, herhangi bir aksama yaşanmayacağını söyledi.

Şuraya, AK Parti İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tevfik Ensari, Bölge Koordinatörü ve Konya Milletvekili Orhan Erdem, İl Başkanı Ali Aşlık, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Şurada konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Avukat Ali Aşlık, işini ciddiye alan ve hizmet eden belediyeler ile partileri milletin desteklediğini kaydederek, belediye başkanlarından AK Parti'ye yakışır hizmetlere imza atmalarını istedi. Belediyelerdeki başarılı icraatların halka iyi şekilde anlatılmasıyla AK Parti'ye olan desteğin daha da artacağına işaret eden Aşlık, halkla ilişkilere daha çok önem vermelerini istedi.

Hükümetin belediyelerle ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Konya Milletvekili Orhan Erdem ise, "Şu ana kadar Ege Bölgesi'nde 5 ilde yerel yönetimler şurası yaptık. En son Aydın'daki şuradan sonra İzmir'de yapıyoruz. Bu şuraları yapmaktaki en büyük amacımız, belediyelerin örnek icraatlarının diğer belediyelerimizle paylaşılmasını ve bilgi alışverişini sağlamak, yaşanan sorunları tespit ederek Ankara'ya ulaştırmak ve kardeş belediyeciliğin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Hükümetimizden aldığımız bilgiye göre, belediyelerin 7, 8 ve 9. aylardaki genel bütçe payları geciktirilmeden ödenecektir" dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aydın Şengül da, AK Parti'li belediyelerin performanslarını ölçmek için sürekli anketler yaptıklarını ifade ederek, "Belediye başkanlıklarını AK Parti'nin kazandığı ilçelerde yaklaşık bir yıllık sürede 8 ayrı kamuoyu araştırması yaptık. 11 bin 300 kişiyle görüştük. Araştırmalarımıza göre seçmenlerin ortalama yüzde 40'ı belediye başkanlarımızın çalışmalarından memnuniyetini dile getirdi. Aynı ilçelerde AK Parti'ye çıkan destek ise ortalama yüzde 45'dir.

Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 90'ı belediye başkanlarımızı, eski belediye başkanlarına göre daha başarılı bulmaktadır. Seçimlerden araştırmanın yapıldığı tarihlere kadar geçen sürede, seçmen tabanını en iyi şekilde koruyan ve artıran partinin AK Parti olduğunu gözlemledik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber