Erciş'te cami inşaatı için yardım talebi

Beyazıt Mahallesi Camileri Kur'an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gıyasettin Bedir, Van'ın Erciş ilçesinde maddi imkansızlık nedeniyle yapımı ağır devam eden Hacı Ali Camisi inşaatı için hayırsever vatandaşlardan yardım talebinde bulunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciş-Van karayolu üzerinde yapımına geçen yıl başlanılan, ancak 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle çalışmaların ağır yürütüldüğü cami ve Kur'an kursu inşaatı için maddi yardım talebinde bulunuldu. Beyazıt Mahallesi Camileri Kur'an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gıyasettin Bedir, beraberindeki yardımcısı Bahattin Elçi, Cami İmamı Ekrem Toprak ile Dernek Üyesi Halis Tokuç ile birlikte hayırsever vatandaşlardan yardım talep etti. Dernek Başkanı Bedir, deprem öncesi cami ve Kur'an kursu kaba inşaatının tamamlandığını, bir minarenin ise depremden bir hafta önce bitirildiğini belirtti. İkinci minare yapımı ve inşaatının ince işlerinin tamamlanması için paraya ihtiyaçlarının bulunduğunu anlatan Bedir, ?İnşaatımız üç kat ve toplam 900 metrekare kapalı alana sahiptir. Zemin katta taziye evi, birinci katta Kur'an kursu, en üst katı ise cami olarak yapmaktayız. Çift minareli ve kubbeli olan cami inşaatını normalde 8 aylık bir süre içinde tamamlamayı hedefliyorduk. Ancak, ilçemizde geçen yıl meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem çalışmalarımızı sekteye uğrattı.

Hayır ve hasenat sahibi vatandaşlarımızı camimize yardım etmeye davet ediyoruz. Hacı Ali Camisi'nin tamamlanması için dernek olarak acilen 300 bin TL'ye ihtiyaç duymaktayız. Yeni caminin ilçemize, mahallemize, semtimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diler, en kısa sürede ibadete açılmasını temenni ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber