Bakan Şahin: Çocuk istismarının önlendiği bir politikayı önemsiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuk haklarının korunduğu ve istismarının önlendiği bir politikayı önemsediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Şahin, Türkiye Barolar Birliği'nde bünyesinde çocuk hakları merkezi olan baro başkanları ile çocuk mevzuatında yapılması gereken değişiklikleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Bakan Şahin, çocuk haklarını bir insan hakkı olarak gördüklerinin altını çizerek, ?Çocuk haklarını korurken zaman zaman gördüğümüz çocuk istismarı ve çocuklarla ilgili hak tecavüzünde en yakınlarından gelen istismarın da yaşandığını görüyoruz. O yüzden bizim bir taraftan çocuk haklarını geliştirmek, bir taraftan da çocuk istismarını önlemek gibi birbiri ile at başı giden bir temel politikamız var.? dedi.

Çocuk haklarını geliştirmek için neler yapılması gerektiği, uluslar arası hukuk, uygulamalardaki sorunlar gibi konular üzerinde çalıştıklarını söyleyen Şahin, şöyle devam etti: ?BM Çocuk Haklarını imzalamışız, uluslararası bütün sözleşmeleri imzalamış bir ülkeyiz. Şunu imzalamadık dediğimiz bir şey yok. Ancak geldiğimiz noktada iki şey çok önemli. Hukuki boyutta eksiğimiz var mı? Bu yüzden bugün bu masadakiler bizim için çok kıymetli. Sahayı çok önemsiyoruz. Teori ile pratiğin birleşmesi önemli. Bize gelen bilgilerin doğru şekilde kullanılmasını önemsiyoruz. O yüzden sizlerle birlikte bu süreci başlattık.?

Şahin, çocuk haklarının korunduğu ve istismarın önlendiği bir çocuk politikasını çok önemsediklerini vurguladı. Şahin, ?Sizden gelen burada bu var, şurada şunu yaşıyoruz, bunu şu şekilde çözebiliriz düşüncesi bizim temel politikamız olacak. Bundan önce de böyle yaptık, bundan sonra da böyle yapacağız.? ifadelerini kullandı.

İlerleyen süreçte çocuk mahkemeleri hâkimleri ve sivil toplum örgütleri ile de görüşeceklerini kaydeden Şahin, ?Bunların hepsini bir havuzda toplayacağız ve buradan süreci iyi bir şekilde takip edeceğiz.? dedi.

Bakanlık bünyesinde bir Bilim Kurulu oluşturduklarını hatırlatan Şahin, ?Bilim Kurulu'nun çalıştığı raporu Adalet Bakanlığı ile paylaştık.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber