'Canım İstanbul' gezileri başladı

Başakşehir Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ?Canım İstanbul''gezileri, 2012 yılında da devam ediyor. Her gün 100 ilköğretim öğrencisi İstanbul'un önemli merkezlerini tanıma fırsatı buluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başakşehir'deki ilköğretim okullarında eğitim gören ve İstanbul'u tanıma imkanı bulamayan öğrencilere yönelik geziler büyük ilgi görüyor. Altınşehir, Güvercintepe, Başak ve Başakşehir, Bahçeşehir 1. ve 2. Kısım, Şahintepe, Ziya Gökalp, Kayabaşı ve Şamlar Mahalleleri'nde bulunan tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin gezilere katılması hedefleniyor.

Her gün yaklaşık 100 öğrencinin katılacağı kültür gezilerinde öğrenciler, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Sultanahmet, Ayasofya ve Topkapı Sarayı gibi İstanbul'un kültür merkezlerini görme imkanı bulup, İstanbul'un tarihine tanıklık ediyor. Çocukların eğlenerek tarihimizi öğrendikleri ?'Canım İstanbul Gezileri'' unutamayacakları bir anı olarak önem taşıyor.

Kültür ve Sosyal İşler ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehberlerin eşlik ettiği gezilere, geçen yıl 7 bin 200 öğrencinin katıldığı, rakamın bu yıl en az 10 bin olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber