Bursa'da kar suları barajları doldurdu, su sıkıntısı yaşanmayacak

Bursa'da içme suyunun yüzde 90'ını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesi eriyen karlar ve son günlerdeki yağışlarla beklenenin üzerine çıktı. Kentte bu yaz su sıkıntısı yaşanmayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcıları İsmail Yılmaz, Güngör Gülenç ve Talat Özen, BUSKİ Elektrik Makine İkmal Daire Başkanı Orhan Çağlayan ve Plan Yatırım İnşaat Daire Başkanı Necat Yardımcı, Doğancı ve Nilüfer barajlarında incelemelerde bulundu.

Bursa'daki içme suyunun yüzde 90 oranında Doğancı ve Nilüfer barajlarından sağlandığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, barajlardaki su seviyesinin yüzleri güldürdüğünü vurguladı.

Eriyen karların ve son günlerdeki yağış miktarının, barajların doluluk oranına olumlu katkı sağladığını belirten Çetinavcı, ?Elimizdeki veriler ışığında, Bursa'da bu yıl herhangi bir su sıkıntısının yaşanmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bol yağışlı bir bahar mevsimi yaşıyoruz. Barajlarımızdaki doluluk oranı, bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.? dedi.

Muhtemel arızalara karşı ekiplerinin teyakkuz halinde olduğunu ifade eden Çetinavcı, şehir şebekesinden verilen suyun Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğunu vurguladı.

İçme suyu arıtma tesislerinde ortalama yıllık 95 milyon metreküplük içme suyunun arıtıldığını ifade eden Çetinavcı, 24 saat boyunca laboratuvardaki numune musluklarından akmakta olan suyun haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle denetim altında tutulduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber