Başbakan Yardımcısı Şahin, ''Memurlara yaptığımız teklifi yeniden gözden geçirebiliriz''

Haber Giriş : 02 Eylül 2003 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Ali Şahin, ''Memurlara yaptığımız teklifi yeniden gözden geçirebiliriz''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Memurlara, mevcut şartlar içerisinde en iyi teklifi verdik, ama bunu yeniden gözden geçirebiliriz'' dedi.

Şahin, memur konfederasyonlarıyla yapılan görüşmelerde, 15 günlük yasal sürenin kısalığı nedeniyle mutabakatın sağlanamadığını belirtti.

Görüşmelerde 14 gün, ''2003 yılında memurların alacağı var mı? yok mu?'' sorusunun cevabını aradıklarını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

''O bakımdan geçen ayın 30'unda da yasa gereği bir mutabakatın sonuçlanması gerekiyordu. Memurlara vermiş olduğumuz önerinin, bugünkü şartlarda en iyi teklif olduğu kanaatindeyim. Özellikle birkaç gündür 'ölüm orucu' dedikleri eylem içerisinde olan Türkiye Kamu-Sen yöneticilerinin kabul edebilecekleri bir noktaya gelmiştik. Ama konfederasyonlar arasındaki rekabet bir mutabakat metni imzalanmasını engelledi.''

Memurlarla bir mutabakata varacaklarına inandığını ifade eden Şahin, ''Hükümet olarak memurların sadece iyiliğini isteriz. Onların en iyi sosyal ve ekonomik haklara sahip olmasını isteriz'' diye konuştu.


habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber