Çocukların ağız ve diş sağlığı uyarısı

Kahta Devlet Hastanesi Diş Kliniği Birim Sorumlusu Dr. Cem Çalışkan, ailelere çocukların ağız ve diş sağlığı konusunda konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Çalışkan, yaptığı açıklamada, özellikle çocuklarda ağız ve diş sağlığının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, bu konuda aileleri duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Çocuklarda süt dişlerin çıkmasının 6 aylıkken çıkmaya başladığına işaret eden Dr. Çalışkan, şu bilgileri verdi:

"Diş çıkarma doğal bir olaydır. Çocuklarda süt dişlerinin çıkması 6 aylıkken başlar. Diş çıkarırken, yükselen ateş, diş etlerinde kızarıklık ve şişme, gündüzleri huzursuzluk, geceleri uykusuzluk, deride döküntü, ishal görülme sıklıkla rastlanır, özellikle süt dişlerinin sağlıklı bir şekilde korunması, ömür boyu taşıyacağı daimi dişleri için çok önemlidir.

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalı. Çocuklar, çürük oluşturucu besinlerden uzak tutulmalı. Diş hekimleri tarafından koruyucu sağlık hizmetleri düzenli olarak yapılmalı."

Dr. Çalışkan, şunları kaydetti:

"Bebeklerde diş bakımı temiz bir bez parçasıyla bebeğin dişlerinin üzeri her emzirme veya mama yedikten sonra yapılmalıdır. Çocuklar iki yaştan sonra diş fırçası kullanılmaya başlanmalıdır. Bebeklerde özellikle gece beslenmesi sonrası dişlerin temizliğine özen gösterilmelidir.

Gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığı önlenmelidir. Biberondaki süte şeker, bal, pekmez gibi tatlandırıcılar ilave edilmemeli. Bebek beslendikten sonra mutlaka su içirilmeli. Gece ve sabah beslenmeleri sonrası temiz, ıslak bir tülbent ile dişler silerek temizlenmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber