Şener: 'E-devlet gelecek, yolsuzluk ortadan kalkacak'

Haber Giriş : 02 Eylül 2003 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şener: 'E-devlet gelecek, yolsuzluk ortadan kalkacak'

Başbakan vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, e-devletin özellikle devlette herşeyin şeffaf olması anlamına geldiğini belirterek, 'e-devlet rüşvetin ve yolsuzluğun ortadan kaldırılmasıdır' dedi

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 'A'dan Z'ye e-devlet Uygulamaları' konulu toplantıda konuşan Şener, dünyanın bilişim alanında büyük bir değişim geçirdiğini ve bunun hayatın her noktasına yansıdığını ifade etti. Artık demokrasinin temeli olan katılımcı ve şeffaf devlet kavramının da bilgi ve teknolojinin etkisiyle değişim geçirdiğini vurgulayan Şener, hükümetin siyasi irade ve kararlılığıyla bu projenin arkasında olduğunu, üniversiteler ve diğer ilgili kurumların desteğiyle makul çözümler üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Şener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"(e-devlet konusunda somut adım atılmış mıdır?) diye sorarsanız buna (evet) diyorum. e-devlet, e-Dönüşüm Türkiye Projesi'nin ana bileşenlerinden biridir. e-devletin hayata geçirilmesiyle vatandaşlar birçok konuda rahatlığa kavuşacaktır. e-devlet uygulamasına geçiş köklü bir dönüşümdür. Bu nedenle mevcut kurum ve kuruluşlarda köklü değişimler zorunludur"

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber