İzmir'de evi yanan kadını alevlerin arasından polisler kurtardı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kızıyla birlikte oturan yaşlı kadının evinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 06:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın, saat 01.00 sıralarında, Alaybey Mahallesi 1738 sokak 23 numarada bulunan apartmanın üçüncü katında çıktı. Yatalak hasta olan 85 yaşındaki Müşerref Tunca'nın evinden dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri itfaiye ve polise haber verdi. Bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri, kısa sürede adrese ulaştı. Yaşlı kadının kızı Sema Gökhan'ın (58) evden çıktığını, içeride yatalak hasta olan Müşerref Tunca'nın bulunduğunu öğrenen ekipler, komşuların da yardımıyla eve girdi. Yanan eve giren polisler, evin salonunda bulunan yaşlı kadını alevlerin arasında kalmaktan kurtardı. Yaşlı kadın polislerin yardımıyla alevlerin sardığı evin salon bölümünden dairenin arka balkonuna götürüldü. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri de, alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.

Alevlerin tamamen söndürülmesine kadar balkonda bekletilen kadın, itfaiye ekipleri tarafından seydeyle binadan çıkarıldı. Dumandan etkilenen Müşerref Tunca ve kızı Sema Gökhan, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Her iki kadının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerine korkulu dakikalar yaşatan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber