Muğla'daki suç örgütü operasyonu

Muğla merkezli 4 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 kişi serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce Muğla, Zonguldak, Aydın ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 24 kişinin, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede ifadeleri alındı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları" ve "ihaleye fesat karıştırdıkları" iddiasıyla, savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan 24 kişi, serbest bırakıldı. Serbest bırakılan zanlılar ve yakınları adliye önünde sevinç yaşadı.

Ula'nın Akyaka beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hakkımızda isnat edilen suç işlemek amacıyla örgüt kurduğumuz iddiası savcılıktaki ifade sürecinde ortadan kalktı. Savcı tarafından ihaleye fesat karıştırdığımız iddiasıyla mahkemeye sevk edildik ve 24'ümüz de serbest kaldık" dedi.

Çalca, kendisi ve 3 arkadaşının adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldığını, diğer kişilerin ise koşulsuz olarak serbest bırakıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber