Annesiyle konuşmayan teyzesinin evini soydurdu

İzmir'in Menemen ilçesinde, Ayşe G.'ye ait evdeki çelik kasadan 50 bin lira değerinde altın çalınmasının altından ilginç bir intikam planı çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışarıdan evdeki sabit telefona yapılan aramalardan hareketle olayı çözen polis, hırsızlığı annesiyle arası bozuk olan teyzesinden intikam almak isteyen evsahibinin öz yeğeninin planladığını ortaya çıkardı. Olayla ilgili olarak yeğen A.G., hırsızları bulan kız arkadaşı Y.U., hırsızlığa aracı olan T.S. ve zanlıların altınları sattığı kuyumcu Ö.B. gözaltına alındı. Çelik kasayı soyan 3 kişi ise halen aranıyor.

İlginç hırsızlık, 10 Nisan 2012'de meydana geldi. Ayşe G.'nin evinin kapısını çalan bir kişi adres sordu. Öyle bir kişinin binada oturmadığını söyleyen Ayşe G., kapıyı kapatarak evine girdi. Bir süre sonra telefonu çaldı. Telefon eden kimliği belirsiz bir kişi, bir isim sordu. Telefona bakan Ayşe G.'nin kızı, böyle bir kişinin evde bulunmadığını söyleyerek telefonu kapattı. Ayşe G. ve kızı, öğle saatlerinde evden ayrıldı. Akşam eve geldiklerinde kapının ve çelik kasanın zorlanarak açıldığını, kasada bulunan 50 bin lira değerindeki altınların çalındığını farketti.

İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ev telefonuna gelen cevapsız bir çağrıdan şüphelenerek arayan numarayı belirledi. Numaranın, evin 100 metre ilerisindeki büfeye ait olduğunu tespit eden polis, güvenlik kamerası incelemelerinde büfeden evi arayan kişilerin, hırsızlık suçundan sabıkalı Z.K., E.D. ve Y.G. olduğunu belirledi. Eve gelip adres soran kişinin de Z.K. olduğu tespit edildi. Soruşturmayı bu kişiler üzerine yoğunlaştıran polis, zanlıların olaydan bir gün önce otomobil kiraladıklarını, GPRS kayıtlarına göre önce keşif yaptıklarını, bir gün sonra da eve gelerek hırsızlığı yaptıklarını saptadı. Polis, hırsızları yakalayamazken onlarla bağlantıya geçen T.S. gözaltına alındı.

YEĞENİN İNTİKAM PLANI

T.S., polise verdiği ifadede sevgilisinin arkadaşı olan Y.U. adlı kadının kendisini aradığını, içinde yüklü miktarda altın olan çelik kasayı açabilecek hırsız tanıyıp tanımadığını sorduğunu anlattı. T.S., hırsızları bulduğunu ve bu kişiyle irtibata geçirdiğini söyleyince Y.U. da gözaltına alındı. Y.U., ilkokuldan arkadaşı olan A.G.'nin, annesiyle arası bozuk olan teyzesinden intikam almak için bu planı yaptığını, kendisinden de hırsız bulmasını istediğini söyledi. Bu ifade üzerine hırsızlığı planlayan, evi gösterip telefonunu hırsızlara veren yeğen A.G. de yakalandı. Zanlıların, olayın ardından 50 bin lira değerindeki altınları Ö.B. adlı kuyumcuya 22 bin liraya sattıkları ileri sürüldü. Polis, Ö.B. adlı kuyumcuyu da gözaltına aldı ancak altınlara ulaşamadı.

Gözaltına alınan zanlılar A.G., Y.U., T.S. ve Ö.B., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken eve girip kasayı soyan Z.K., E.D. ve Y.G.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber