Topbaş: Tiyatro istifalarıyla ilgili erken tavır konuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şehir tiyatrolarındaki yeni düzenleme sonrası istifaları, ?Erken adım atıldı, erken tavır konuldu." sözleriyle değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topbaş, niyetlerinin kötü olmadığını, bir yanlışlık olursa da bunu düzelteceklerini söyledi.

Kadir Topbaş, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile görüşmek üzere gideceği ABD seyahati öncesi, şehir tiyatrolarındaki istifalarla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda repertuvarı belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınmasıyla başlayan süreçte, Ayşe Nil Şamlıoğlu ve 6 yönetim kurulu üyesinin ardından, Kadir Topbaş'ın sanat danışmanı Kenan Işık da istifa etmişti.

Kenan Işık ile görüştüğünü aktaran Topbaş, ?Kendisinin haklı olduğu bir taraf var. Bu yönetmelik hazırlanması sırasında kendisinden bilgi alınmadığını ileri sürdü ki ben de bunu duyduğumda rahatsız oldum. Çünkü başkan danışmanı olarak kendisine müracaat edilmeliydi. Zaten başından itibaren, göreve geldikten sonra kendisi de bize bu yönetmeliğin değişmesi gerektiğini ısrarla söylüyordu. Zaten eski bir yönetmelik. Kaldı ki 2007 de müfettişlerin yaptığı iki ayrı teftişten de bu yönetmeliğin değişmesi konusunda bize önemli bir yazı vardı." dedi.

'RAHATSIZ EDECEK BİR ŞEY ÇIKARSA, MÜDAHALE EDERİZ'

Bir yanlışlık olursa bunu düzelteceklerini ve niyetlerinin kötü olmadığını belirten Topbaş, "Şunu da söylemek istiyorum; burada niyetlerimiz kötü değil. Bir yanlışlık olursa biz zaten onu düzeltiriz. Bu konuda hassasiyetlerimiz aynı. Biraz erken adım atıldığını, erken tavır konduğunu düşünüyorum. Biraz takip ederlerse izlerlerse inanıyorum ki rahatsız edecek bir şeyler ortaya çıkmayacak. Çıkarsa gereken müdahaleyi yaparız." diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber