Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu sağlık çalışanlarına saldırıyı kınadı

Merkezi Erzurum'da bulunan Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr Hamit Acemoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yaparken, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu vefat eden Kalp ve Göğüs Cerrahı Ersin Arslan'ın ölümüne sağlık meslek örgütlerinin tepkisi devam ediyor.

UDOSAF Başkanı Doç. Dr. Hamit Acemoğlu, meslektaşlarının ölümüne toplumsal şiddetin, sağlığa yansımasının sonucu olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Acemoğlu, toplumsal şiddetin boyutunun her geçen gün artış gösterdiğinin bunun ise başka hekimler olmak üzere sağlık camiasını tedirgin ettiğini dile getirdi.

Hayat kurtarma adına sürekli olarak ölümle burun buruna geldiklerine dikkat çeken Acemoğlu, "Meslektaşımıza yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sağlık camiası olarak yeni saldırılara maruz kalmaktan endişeliyiz. Sağlıkta şiddet, toplumsal şiddetin yansımasıdır. Bu son olayda göstermektedir ki toplumsal şiddet bugün istenmeyen boyutlara ulaşmıştır. Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka sağlık çalışanlarının mağdur olmasına neden olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber