Siirt'te Peygamber sevgisi salona sığmadı

Siirt İl Müftülüğü, Hekim Su ve Hekimoğlu Gıda işbirliğiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı yoğun ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an-Kerim okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Grup Dergah Siirtlilere Kur'an ve ilahi ziyafeti sundu.

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hekim Su ve Hekimoğlu Gıda işbirliğiyle özel bir program tertip edildi. 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa Vali Musa Çolak, Milletvekili Osman Ören, Emniyet Müdürü Recep Güven, Müftüsü Faruk Arvas ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bazı vatandaşlar yer olmadığı için içeri giremedi.

İl Müftüsü Faruk Arvas, artık Kutlu Doğum etkinlikleri için salonların yetmediğini ifade ederek, bundan sonra daha büyük yerlerde ve stadyumlarda kutlanması için yetkililerden destek istedi. Müftü Arvas, büyük ilginin özünde Hz. Muhammed (SAV)'e duyulan sevgi olduğunu, evliyalar şehrine böylesi ilginin yakıştığını ve kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Kardeşlik ahlakı ve hukuku' konulu sinevizyonun ardından dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve Esmaul-Hüsna ile başlayan program, semazenlerin gösterisiyle devam etti. Program, Şanlıurfa'dan gelen Dergah Grubu'nun ilahi dinletisi ile sürdü. Programda ayrıca şiirler okundu, salâvat ve tekbirler getirildi.

Program sonunda Grup Dergah, Mustafa Özcan Güneşdoğdu ile Hekimoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hekimoğlu'na plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber