'Öğretim Elemanı alımı ve unvan sınavlarını ÖSYM yapmalı'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2005 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftçi, bütün üniversitelere huzurun gelmesi için üniversitelerdeki öğretim elemanı alımı ve unvan sınavlarının ÖSYM tarafından yapılmasını istedi. Bunun için YÖK Kanunu'nun değişmesini isteyen Çiftçi, üniversitelerde yaşanan zulmün böylelikle durdurulması gerektiğini savundu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) 80 doktoralı araştırma görevlisinin işine son verilmesiyle ilgili, "OMÜ'de Neler Oluyor?" konulu bir basın toplantısı düzenleyen İsmet Çiftçi, artık OMÜ'ye huzurun gelmesi gerektiğini kaydetti. Çiftçi, "OMÜ, Samsun, Amasya, Ordu ve Sinop illerinde eğitim hizmeti veren bilim yuvasıdır. Öyle olmasını bekliyoruz. OMÜ'de öğretim üyeleri küstürülmüş, doktorasını tamamlayan, yıllarını akademisyenliğe harcamış ve profesör olabilecek kriterleri yakalamış ama yardımcı doçentlik unvanı kendilerine layık görülmemiş genç bilim adamları sokağa atılıyor. Bunların yerine de üniversiteyi 8-10 yılda zorla bitirebilmiş yandaş çocukları alınıyor. Milyarlar harcayarak okuttuğumuz genç bilim adamlarımız kahve müşterisi mi olsun?" diye sordu.

Samsun'un gelişimine OMÜ'nün bilim adamlarını sokağa atarak mı destek vereceğini de soran Çiftçi, gazete ilanlarıyla OMÜ Rektörü Ferit Bernay'a destek verenlere de, "Sizin yakınlarınızda mı OMÜ'den nasibini alıyor?" dedi. Çiftçi, "OMÜ'ye ve tüm üniversitelerimize huzurun gelmesi için öğretim elemanı alımı ve unvan sınavları ÖSYM tarafından yapılmalı. YÖK Kanunu değişmeli. Zulümler sona ermeli" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber