Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptırılacak Doğu Garajı'nın temeli atıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptırılacak Doğu Garajı'nın temeli, düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin dinamiklerinin farkında olduklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Aktaş, Doğu garajı projesiyle İnegöl'ün doğusunda bulunan Tahtaköprü ve Kurşunlu beldeleri ile 64 köyden gelen araçların ihtiyacını karşılayacak garajın çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 435 bin TL'ye mal olacağını belirtti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı açılış konuşmasında, İnegöl'ün sürekli büyüyen, sürekli gelişen ve yenilenen bir şehir olduğunu ifade ederek, "Ekonomik potansiyeli ve nüfus gücü ile Türkiye'nin sayılı kentlerinden biri. Yerel yöneticilerin bir kentin vizyonunu oluşturabilmeleri için o kentin dinamiklerinin farkında olmaları ve aynı zamanda o kentin gelecekteki açılımlarını görebilmeleri gerekir. İnegöl Belediyesi olarak kentin dinamiklerinin farkındayız." dedi.

Aktaş, gelişen ve sürekli büyüyen bir şehir konumuna ulaşan İnegöl'ün elde ettiği statü, büründüğü yeni imaj ve yerel manada verilen hizmetler noktasında kuşkusuz bir takım beklentileri de beraberinde getirdiğini söyledi. Aktaş, 5 bin metrekarelik alan üzerinde konuşlandırılacak olan Doğu Garajı'yla vatandaşlara en iyi hizmetin verilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Başkan Aktaş; Doğu Garajı projesinde 186 metrekarelik hizmet binası, berber, çay ocağı, bekleme alanı, bay-bayan mescit, wc'ler, güvenlik noktası, 6 adet özel araç, 14 adet otobüs ve 50 adet minibüs park yeri planlandığını, aynı zamanda yolcular için bekleme noktaları ve açık alanlar oluşturulacağını söyledi.

Doğu Garajı'nın yönetim anlayışı olarak sadece kent içi ulaşıma değil, belde ve köylere yönelik olarak yürütülen yolcu taşımacılığı hizmetlerine verilen önemin göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, tesisin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber