Keşan'da gıda işletmecileri yeni mevzuatlar konusunda bilgilendirildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde gıda işletmecileri yeni yönetmelikler ve tebliğler konusunda bilgilendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) işbirliğinde, oda toplantı salonunda, gıda güvenirliliği ile ilgili yeni yönetmelikler ve tebliğler hakkında işletmeciler bilgilendirildi.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Acar, toplantıda yaptığı konuşmada 2010 yılında bakanlık tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun resmi gazetede yayımladığını bildirdi.

Kanunun uygulanması için 18 aylık süre tanındığını ve kanun kapsamında yayımlanan 102 yönetmelik ile gıda işletmelerinde bazı değişiklikler istendiğini aktaran Acar, şöyle konuştu: "Gıda işletmeleri bu mevzuatlar ile 2 gruba ayrıldı. Onaylı ve kayıtlı işletmeler diye. Biz de daha önce kayıtlı olmayan bakkal, market, lokanta gibi işletmelerde kayıt kapsamına alındı. Bunlara da işletme kayıt belgesi vereceğiz. Yeni çıkan mevzuatlarla bu işletmelerde üretilmeyen ürünler piyasada satılamayacak. Yeni mevzuatta üretim izinleri ve gıda sicil belgeleri kaldırıldı. Gıda işletmecilerinin sorumlulukları artırıldı. İşletmeciler sattığı ve depoladığı üründen birinci dereceden sorumlu. Kontrol görevlilerinin de yetkileri artırıldı."

Toplantıya katılan gıda mühendisi Kadir Süzme ile veteriner hekim Atilla Beyazıt'ta toplantıya katılan gıda işletmecilerine yeni mevzuatları anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber