Yılların hasreti sona erdi, Yenişehir sulama kanalına kavuştu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinin içme suyu sorununu çözecek Boğazköy Sulama Kanalı'nın temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bursa ve Yenişehir'in bayram yaşadığını söyledi.

Sulama kanalı başta olmak üzere barajdaki toplam maliyetin 382 milyon liraya mal olduğunu belirten Bakan Eroğlu, ?Buradan sadece ilave zirai gelir artışı ile çiftçimizin doğrudan cebine 58 milyon TL cebine girecek. Bunu da ne kadar faydalı olduğunu ifade etmek istiyorum. Neredeyse 7 yıldan az bir sürede bu devletin yatırımını amorti ediyor.? dedi.

Hükümetleri döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile toplu açılışlar yaptıklarını anlatan Eroğlu, geçmişte kulübe açılışlarını Bakanlar Kurulu'nun gerçekleştirdiğini ifade etti. Eroğlu, ?Biz bin 128 tesisi hükümetimiz döneminde DSİ marifeti ile açtık.170 adet dev sulama tesisi açtık. Biz İzmir susuzdu, Sayın Başbakanımız talimat verdi bu belediye buraya su getiremeyecek siz su getirin dedi, bizde Gördes Barajı'ndan söz verdiğimiz tarih ve saatte 59 metreküp suyu getirdik. Farkımız burada.? şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük tesislerin açılışına katılmadığını kaydeden Eroğlu, ?Sayın Başbakanımız 10 milyon TL'den büyük tesislerin açılışını toplu olarak yapıyor. Geçen yıl 2011'in 11'inci ayın saat 11.00'a 111 projeyi yetiştireceğiz dedik ve 8,5 milyar TL'lik yatırımın açılışını topluca yaptık. Şimdi asrın projesi olan Kıbrıs'a su götürme temelini de projesinin temelini attık. 7 Mart 2014'de akıtmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz.? diye konuştu.

Bunun dışında orman alanlarının da dünyanın aksine arttığını anlatan Eroğlu, şunları söyledi: ?Ormanlık alanlarımızı şuanda yüzde 40 artışla bir milyar 400 metreküpe ulaştı. Geçmişte aynı kurum 117 milyon adet fidan üretirken biz yalnızca bu sene 700 milyon fidanı toprakla buluşturacağız.?

105 tane kent ormanı kurduklarını bildiren Eroğlu, 2B Yasası ile Bursa Teknik Üniversitesi için arsa tahsisi yapıldığına dikkat çekti. Eroğlu ?Söz verdiğimiz gibi geçen hafta Bursa Teknik Üniversitesi'ne ormanlık alanda 2B ile yer verilmesi kararı Meclis'ten geçti. Biz sözümüzün eriyiz, ne söylediysek yaparız. Bizim Bursa'ya yaptığımız yatırım 80 yılda yapılandan fazladır. Halep orada ise arşın burada.? ifadesini kullandı.

Eroğlu, yapılan sulama kanalları hakkında da bilgiler verirken, Bursa'da bin günde 32 adet sulama göleti ile birlikte bu yılı hamle yılı olarak ilan etiklerini sözlerine ekledi.

ARINÇ: NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da barajın tarımsal amaçlı sulama kanalının temelini atmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Bakan Arınç, ?Bunun bitme sürse 4 yıldır, ancak sayın bakanımız ne zaman biteceğini müteahhit firma ile konuşurken bu tarihi daha da ileri çekiyor. İnanıyorum ki Bursa'nın adeta mutfağı konumunda olan Yenişehir'de bu sulamadan daha önce faydalanacak.? dedi.

Seçim çalışmalarında Yenişehir'e verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydeden Arınç, Yenişehir'e alnı açık başları dik olarak geldiklerini söyledi.

?GEÇMİŞTE TUVALET AÇILIŞLARINA BAKANLAR KATILIRDI?

Eskiden 5 kilometrelik yolun açılışını bakanların yaptığını hatırlatan Arınç, ?Ben genel tuvaletlerin açılışına dahi bakanların katıldığını hatırlıyorum. Biz cesur iş yapıyoruz ve milletimiz de bize destek veriyor.? şeklinde konuştu.

Geçmişte para yok denilip işlerin yapılmadığını savunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Çok şükür temelini atıyoruz, 'bitecek' diyoruz. Allah da bizi mahcup etmiyor. Tarımda da büyük yatırımlar yapıyoruz. Çiftçimizin elindeki ürünü satıp daha çok kazanması için elimizden geleni yapıyoruz.? ifadeleri kullandı.

AK Parti hükümeti döneminde tarımın her zaman destekleneceğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir'in de bunu en kapsamlı olarak göreceğine inandığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından canlı yayın bağlantısı ile sulama kanalının temeli atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber