Bursaspor Nike Premier Cup'ta şampiyon oldu

Nike Premier Cup U15 Türkiye Şampiyonası Süper Finali'nde 2011-2012 sezonu final maçı 21 Nisan'da İstanbul Kasımpaşa Stadyumu'nda gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kasımpaşa Stadı'nda düzenlenen final maçı sonucunda şampiyon olan takım 3-6 Mayıs 2012 tarihlerinde Polonya'da düzenlenecek olan Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa Şampiyonası'nda birinci ve ikinci olan takımlar ise Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

BURSASPOR KUPAYI YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN ALDI

Bursaspor kupayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden aldı. Yeşil-beyazlılar Türkiye'yi, Polonya'da gerçekleşecek olan Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası'nda temsil edecek. Diyarbakır DSİ'yi 2-0 yenen Samsun Kadıköyspor ise üçüncü oldu.

Fenerbahçe'ye madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten ile Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun, Samsun Kadıköyspor'a madalyalarını TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Diyarbakır DSİ'ye ise madalyalarını TFF Yönetim Kurulu Üyesi Edip Eren verdi.

Dünyanın en büyük futbol turnuvası olan ve 5 kıtada 40 ülkede 122 bin gencin mücadele ettiği Nike Premier Cup'ın U15 Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden genç yetenekler bu sene de büyük umut vaat ediyor.

1993 yılında Nike tarafından geliştirilen Nike Premier Cup projesi, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden Manchester United'ın ev sahipliğinde ve yine Nike'ın organizasyonuyla Manchester United Premier Cup olarak devam ediyor. Kulüplerin yıldız takımlarında oynayan oyuncular düşünülerek hayata geçirilen bu proje, artık tüm Avrupa'da üst düzey kulüp alt yapı sorumlularının takip ettiği bir lig haline geldi. Manchester United, Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea gibi dünyanın dev kulüpleri, geleceğin yıldızlarını kadrolarına katmak için önce Manchester United Premier Cup'a bakıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber