Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kocaeli'de

"Bugün artık temel eğitimde kız ve erkek çocukları eşit şekilde okullaştırmış bir Türkiye var" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

"Bugün artık temel eğitimde kız ve erkek çocukları eşit şekilde okullaştırmış bir Türkiye var" dedi.

Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde 4'üncüsü düzenlenen, "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı"na katıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün "167 Gülen Yüz" projesi kapsamında polis kıyafeti giyen çocuklarca karşılanan Şahin, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile fuar alanındaki stantları gezdi.

"Çocuk Yüzlü Ödüller" törenine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, etkinlikten dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, etkinlik kapsamında Kocaeli'ye 41 ülkeden bin çocuğun geldiğini belirterek, "41 kere maşallah. Hepinizi tebrik ediyorum. Bugün bin evladımız buradadır. Dünyanın bir çok evladı burada. Bir çocuk deseni ve nefesi buradadır" diye konuştu.

Çocukları yıldızlar olarak gördüklerini anlatan Şahin, "Çocuk, masumiyetin, saflığın, heyecanın ve şefkatin temsilcisidir. Çocuklar hem bugünümüz ve hem geleceğimiz. 92 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında TBMM açıldığı zaman Mecliste 'hakimiyet kayıtsız şartız milletindir' denmiştir. O zaman da Türkiye'nin ve milletinin özgürlüğüne ve bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğu, milletin iradesinin ne kadar önemli olduğu belirtilmişti ve o gün çocuklara armağan olarak verilmişti. Bu kurucu meclisin vizyonunu ve dünya görüşünü gösterir" şeklinde konuştu.

-"Bu medeniyetin evrensel mesajını dünyaya hakim kılmanız lazım"-

Türkiye'de gelinen noktanın çok önemli olduğuna dikkati çeken Şahin, Türkiye'deki medeniyetin sevginin ve saygının, çocukların yetiştirilmesi için de merhamet ve şefkatin medeniyeti olduğunu söyledi.

Şahin, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada Yunus Emre'ler ve Hz. Mevlana'ların yetiştiğini anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Coğrafyamızda Yunus Emre'nin söylediği gibi, 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünyaya kimseye kalmaz' diyen bir medeniyet vardır. Medeniyetimiz Hz. Mevlana'nın 'Ne olursan ol, yine gel' medeniyetidir. O yüzden dünyanın 41 ülkesinden gelen çocuklar, sizler geleceğimizsiniz, bu Anadolu medeniyetini çok iyi anlamanız lazım. Bu zenginliği çok iyi özümsemeniz lazım. Ülkemizin çocukları ile el ele verip, bu medeniyetin evrensel mesajını dünyaya hakim kılmanız lazım. Bunu yapabilirsek eğer bugün savaşın yaşanmadığı bir dünyada yaşayacağız. Bu anlayışı hakim kılabilirsek gözyaşı, kan ve şiddet bitecek. Dünyaya huzur ve barış gelecek."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 10 yılda çocuklarla ilgili birçok politika hazırladıklarına işaret eden Şahin, çocukların eğitim, sağlık ve yaşam haklarını çok önemsediklerini vurguladı.

Eğitimin önündeki bütün engelleri kaldırmak için ciddi bir bütçe ayırdıklarını ve idari olarak güçlendiklerini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün artık Türkiye'nin her şehrinde bir Üniversite var. Bugün artık temel eğitimde kız ve erkek çocukları eşit şekilde okullaştırmış bir Türkiye var. Bugün bu ülkede her çocuk artık sigortalı doğuyor. Bugün artık doğan her çocuk 18 yaşına kadar anne ve babası kim olursa olsun, hangi bölgede doğarsa doğsun, dili, dini, cinsiyeti ne olursa olsun, sağlık imkanlarından ücretsiz istifade ediyor. Çocuk haklarından anladığımız budur. 'Geleceğimiz' dediğimiz çocuklarımızı yalnızca sözle söylemedik. Gereğini yaptık ve 74 milyonu, her çocuğu ve her anne babayı eşit mesafede kucakladık. O yüzden geleceğimizden güvenle bahsediyoruz."

Kocaeli'de düzenlenen etkinliğin uluslararası boyutta da çok önemli olduğunu ifade eden Şahin, "74 milyon el ele veriyoruz, Anadolu'nun merhametin, sevgisini, şefkatini Kocaeli'den ve Türkiye'den bütün dünyaya haykırıyoruz. Siz çocuklara şunu söylüyoruz. Çocuklarımıza 'Biz sizlerle varız, sizlerin daha iyi şartlarda yaşaması için varız' diyoruz" şeklinde konuştu.

Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Çocuk Yüzlü Ödüller" yarışması kapsamında Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Çocuk Vakfı Başkanı'na çiçek ve plaket verdi.

-AK Parti İl Başkanlığı ziyareti-

Fuar ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret eden Şahin, partililere seslenerek, AK Parti'nin çok önemli bir yere geldiğini ancak elde edilen başarının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Bakanlık olarak yeniden yapılandıklarına işaret eden Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakanlığımızda çocuk kısmını yeniden yapılandırdık. Kimsesiz çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması, dinini, dilini, devletini, değerlerini bilen vatana ve millete değerli evlatlar yetiştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bir taraftan çocuklarımızın haklarını koruyoruz, diğer taraftan onların istismar edilmesini engelleyecek tedbirler almaya çalışıyoruz. İstismarcıları cezalandıracak hukuki altyapıyı güçlendirmeye çalışıyoruz. Kadının statüsünü yükseltmeye çalışıyoruz. Eğitimini sağlığını, istihdamı sağlayarak, onun her alanda etkili olmasını önemsiyoruz. Çünkü kadın çocuğa ve aileye ulaşmak için çok önemlidir. Onu değiştirip, dönüştürüp, aydınlatıp, eğitip sağlıklı bir şekilde hem bedensel hem de ruh sağlığı olarak yetiştirdiğimizde korkacak bir şey yok. Güçlü aile, güçlü kadın bizim çok önemli. Son yaptığımız araştırma da bize Türk toplumunun aile değerlerine çok bağlı olduğunu gösteriyor. Her ne kadar boşanma oranları artıyor olsa da dünyanın en az boşanmasının olduğu ülkelerden birisiyiz. Bu, bizim çok kıymetli. Bu değeri korumamız lazım."

Daha sonra Yahyakaptan Mahallesi'ndeki Kassel Şehri Çocuk Köyü'nü de ziyaret eden Şahin, çocuklarla bir süre sohbet etti.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Şahin, Suadiye Mahallesi'ndeki Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaretinin ardından İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber