Başbakan Erdoğan, Bursa Büyükşehir'in yatırımlarını hizmete açtı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 915 milyon TL´ye mal olan 23 yatırımın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği ve Arap Turizm Örgütü (ATÖ) işbirliğiyle düzenlenen 1. Türk-Arap Buluşması'na (ATCEX 2012), katılmak için Bursa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan hizmet ve yatırımların açılışını yaptı.

BTSO Eğitim Kampüsü'nde, içinde Büyükşehir Belediyesi´nce yapılan 23 yatırımın da bulunduğu 61 ayrı hizmetin açılışını canlı yayınla gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, "Bursa, bu coğrafyada varlığımızın sembol şehri olması dolayısıyla gönlümüzde ayrı bir yere sahip. Açılışını yaptığımız yatırımlar, Bursa´yı bu özel konumuna uygun şekilde geleceğe taşıyacak ve ileride yapılacak yatırımların alt yapısı olacaktır." dedi.

Başbakan Erdoğan, ilk olarak Bursaray üniversite hattının açılışını gerçekleştirdi. 9 km´lik hat ve 30 araçtan oluşan, toplamda 502 milyon TL´ye mal olan yatırımla uygulamaya alınan Bursaray'ın üniversite hattının, il ulaşımında önemli bir rahatlama sağlayacağına inandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bursaray´ın üniversite etabının yanında, Bursa Büyükşehir Belediyemizce hayata geçirilen ve bugün açılışını yapacağımız daha pek çok hizmet bulunuyor. Bunlar arasında Özlüce, Çalı, Gölyazı, Minareliçavuş imar yolları yapımı, Vatan ve Şükraniye spor tesisleri, Çekirge ve Kestel kapalı yüzme havuzları, Emirsultan ve Kestel Kalesi restorasyon çevre düzenleme inşaatları, Kestel itfaiye binası, 5 adet asansörlü üst geçit inşaatı, Büyükorhan ilçe belediye hizmet binası, Akçalar mezbaha inşaatı, NOSAB, Özlüce, Ürünlü, Demirci ve Çalı köprüleri, Mimarsinan, Kazıklı, Şükraniye, Özlüce ve Ertuğrul parkları ve Yıldırım hanımlar lokali var. Yine Bursa Büyükşehir Belediyemizce 321 milyon TL´yi aşkın yatırımla gerçekleştirilen Kestel, Gürsu, Gemlik, Nilüfer, Osmangazi, Mudanya ve Yıldırım ilçelerinin içme suyu kanalizasyon, yağmur suyu ve depolardan oluşan altyapı işleri de bugün açılışını yaptığımız hizmet arasında yer alıyor." diye konuştu.

Eser ve hizmetlerin Bursa´ya kazandırılmasında emeği geçenleri kutlayan Başbakan Erdoğan, "Bakanlarımız, belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle birlikte Bursa´nın ve Türkiye´nin gelişmesi, kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Yapılan her yatırımın, inşa edilen her tesisin, vatandaşın istifadesine sunulan her hizmet Türkiye´yi 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştırıyor. Demokrasinin güçlenmesi, özgürlüklerin tahkimi yolunda milletimizin kazanımlarını garanti altına alıyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber