Bayburt'ta bir ilk daha gerçekleşiyor

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Bayburt'a gelen Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal PİR, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Torul - Bayburt Orman İşletme Müdür Vekili Ozan Aydın ile birlikte Şair Zihni Kent Ormanı alanını gezdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından 2011 yılında ortalaşa olarak yapımına başlanan Şair Zihni Kent Ormanı alanı içerisinde Türkiye haritası şeklindeki havuzu, bungalov evler (ağaç evler) kameriyeler, kır kahvesi, mescit, spor sahaları, amfi tiyatro, aletli spor alanı, restoran, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yer alacak.

"BÖLGEDE EN İYİ KENT ORMANI OLACAK"

Bayburt iklimine uygun çeşitli ağaçlandırma çalışmalarının da yapılmasıyla Bayburt'ta bir ilk olacak Kent Ormanı hakkında açıklama yapan Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, "Bayburt Kent Ormanını her vilayete bir kent ormanı projesi kapsamında inşa ediyoruz. Bu Kent Ormanımız şehrimize yakın olması ve Bayburtluların ihtiyacını karşılaması açısından önemli çalışmadır. Şu anda inşa halinde olan Kent Ormanımızı inşallah temmuz ayında hizmete açacağız. Başkanımızın da büyük destek ve gayretleri sonucunda kent ormanımızı bu yörenin en güzel kent ormanı olarak hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesile ile başkanımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

"BİZİM HALKIMIZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR"

Kent Ormanı çalışmalarına verdiği destek ve özel gayretinden dolayı Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir'e teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, Kent Ormanı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Hedefimiz ve gayemiz Bayburt'a gelecek olan vatandaşlarımızın ve Bayburt'ta yaşayanların tatil, eğlence ve piknik ihtiyaçlarını burada karşılamaktır. Bayburt Kent Ormanı gerçekten Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kent ormanları içerisinde örnek gösterilecek bir güzellikte yapılmaya devam ediyor. Bazı vatandaşlarımız buradaki çalışmayı hala bilmiyorlar. 2011 yazdan itibaren burada çalışmalar başladı. Toplam 184 Bin metrekare de piknik ve mesire alanı olan Şair Zihni Kent Ormanı çok güzel bir mekan olacaktır. Biz bunun bitişiğine "Saklı Cennet" projemizi gerçekleştireceğiz.

Burası insanımızın dinlenme ve mesire alanı olacak. Ben bölge müdürümüze Torul İşletme Şefimiz Ozan Bey'e de gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bizim halkımız her şeyin en güzeline layıktır."

Ayrıca işçiliği ve estetiği ile Kent Ormanı alanı içerisinde yapılmış kameriye ve bungalov evlerin Bayburt'ta bir ilk olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Polat, çalışmalarda estetiğe ve kaliteye verilen önemi dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber