Yolcu otobüsü hareket halindeyken alev aldı

Nevşehir-Ürgüp karayolunda bir yolcu otobüsü hareket halindeyken bilinmeyen bir nedenle yandı. Otobüste yolcunun bulunmaması faciayı önledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir'den Ürgüp ilçesine gitmekte olan Hasan Ekmekçioğlu yönetimindeki 50 DN 400 plakalı yolcu otobüsü, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesi yakınlarındaki yol ayrımında henüz belirlenemeyen bir nedenle yandı.

Olay yerine gelen Nevşehir ve Ürgüp Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yanan otobüsü köpüklü su ile kısa sürede söndürürken araçta yolcu bulunmaması faciayı önledi.

Yanan otobüs nedeni ile Nevşehir- Ürgüp kara yolu kısa bir süre trafiğe kapatıldı. Otobüs sürücüsü Hasan Ekmekçioğlu kaza anını şöyle anlattı 'Otoüste kesinlikle 10 numara yağ kullanmayız. Normal mazot kullanıyoruz. Araçta yolcu yoktu. Muavin arkadaşım Mustafa Koyuer ile birlikte Ürgüp ilçesine yolcu almaya gidiyorduk. Ortahisar yol ayrımına geldiğimde otobüsün omotu aniden durdu. Araçtan indiğimizde motor aksamının bulunduğu yerden alevler gelmeye başladı, bunun üzerine hemen itfaiyeyi aradım, onlar gelene kadar aracın yarısı yandı.

Otobüs kullanılamaz hale gelirken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber