Depremzede çocuklar, 23 Nisan'ı buruk kutladı

Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında çeşitli etkinliklerle çocuklar eğlenirken diğer taraftaVanlı depremzede öğrenciler ise törenleri kenardan duygu dolu bakışlarla seyretti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan Çocuk Bayramı Kars'ta, Vali Ahmet Kara'nın Valilik makamında kabul ettiği Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış ve 5. sınıf öğrencisi Berivan Özçağın'a makamını bırakması ile başladı. Yeni vali ilk olarak Kars'ta yıkıldı yıkılacak denilen GAMPİ okulunun akıbeti ve gelişmelerin nasıl olduğunu Vali Yardımcısı Karahan Daştan'dan telefon görüşmesi ile öğrendi. Ardından basın mensuplarına durumun kontrol altında olduğunu aktaran günün valisine Vali Kara hediyeler verdi.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından kutlamalar valilik binası önünde sürdü. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, bugünün Türk milletinin yıldızının parlamaya başladığı gün olduğunu söyledi. Alkış, ?92 yıldan bu yana çocuklarımız bir araya gelerek, devletimizin bekasını demokratik bir ortamda kardeşçe, barış içinde yaşamak için canla başla çalışacaklarına ant içiyor ve söz veriyorlar. Daha nice 92 yıllar bayram yapmak temennileri ile tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.? dedi.

Çocuk korolarının şarkılarını seslendirdiği, şiirlerin okunduğu ve halk oyunlarının oynandığı program güneşli havada okulların geçit töreni ile sona erdi.

Bu arada alandan ayrılmayarak çevreye bakan Vanlı depremzede öğrencilerden Abdullah Duman ve arkadaşları ise buruk sevinç yaşadıklarını söyledi. Vanlı depremzede çocuklar, geçen yıl bir arada olduğu arkadaşlarının bir kısmının kendileri gibi başka illere gittiğini bazılarının hayatlarını kaybettiğini ve bazılarının da Van'da olduğunu, törenleri seyrederken geçen yılki kutlamaları hatırladıklarını ve duygulandıklarını ifade etti.

KORE GAZİSİ YERE YIĞILDI

Etkinliklere katılan Kore gazisi Mehmet Karabağ, Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış'ın konuşması ve ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrası bir anda yere yığıldı. Çevresindekiler tarafından ayakta tutulmaya çalışılan Kore gazisi, 112 görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Arkadaşları gazinin okunan şiirlerle duygulandığını ve bir anda yere düştüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber